I slagsmål med kniv-bevæbnet røver: Politiker syet med syv sting

Poul-Erik Hansen, der er opstillet til Esbjerg Byråd for Socialdemokratiet, kom sammen med en servitrice op at slås med en knivbevæbnet røver.

Udgivet Opdateret

“Det var en chokerende oplevelse”.

Sådan siger den socialdemokratiske byrådskandidat i Esbjerg Kommune, Poul-Erik Hansen til JydskeVestkysten, efter han natten til fredag i sidste uge sammen med en servitrice kom op at slås med en 21-årig knivbevæbnet røver ude foran værtshuset Boretårnet på Gl. Vardevej i Esbjerg.

Overfaldet sker omkring klokken 01.20 hvor Poul-Erik Hansen sammen med servitricen forlader Boretårnet.

– Hun virker lidt stresset og urolig, og hun har ikke travlt med at forlade stedet. Jeg venter på hende og siger, at vi kan følges ud. Da vi går ud, kommer en yngre mand gående i retning mod rundkørslen, men det tænker jeg ikke noget ved. Jeg står med ryggen mod Gl. Vardevej, da servitricen, der er ved at låse sin cykel op, pludselig råber “Pas på, Poul-Erik, løb, det går galt, han har en kniv”. Den yngre mand er kommet op bag ved mig i det samme, og så går tingene pludselig stærkt. På et tidspunkt hænger han på ryggen af mig, fortæller Poul-Erik Hansen til avisen.

Få kniven slået væk

Poul-Erik Hansen husker kun de efterfølgende detaljer i glimt.

– På et tidspunkt råber servitricen “få kniven væk, han har tabt kniven”. Jeg ser, at den ligger på jorden og slår til den, så den ryger ind under en parkeret bil. Og så kommer den unge mand op og løber fra stedet, siger Poul-Erik Hansen, der kort efter ser politiet ankomme.

Der går ikke længe inden de over politiradioen hører, at den 21-årige gerningsmand er blevet anholdt.

Poul-Erik Hansen og servitricen bliver kørt på skadestuen. Her får Poul-Erik hansen renset sit sår og syet det – servitricen, der har fået to snitsår i den ene hånd, bliver efterfølgende taget med på politigården for at afgive sin forklaring.

Ar på sjælen

Poul-Erik hansen fortæller til Newsbreak.dk, at han efter omstændighederne har det ok.

– Jeg har lidt snitsår og hudafskrabninger. Og et ar på sjælen. Men jeg har det ok. Jeg har fortalt om episoden til mine omgivelser og sagt, at de skal sige til, hvis jeg opfører mig mærkeligt – eller mere mærkeligt, end jeg plejer. Men jeg skal da også indrømme, at jeg nok kommer til at kigge mig lidt mere over skulderen, når jeg går ude en mørk aften, end jeg tidligere har gjort. Det er jo en oplæevelse, men gerne ville have undværet, siger Poul-Erik hansen til, Newsbreak.dk.

Røver fik straksdom

Den 21-årige røver blev fremstilles fredag og fik en straksdom på ét års fængsel. Han var ifølge TV Syd netop blevet løsladt fra afsoning efter en dom på 11 måneders fængsel for et andet røveri.

Powered by Labrador CMS