I Guinness rekordbog for helt utrolig verdensrekord

Verdens ældste, nulevende ægtepar er tilsammen lige knap 215 år gamle.

Hun er 110 år gammel og han 104. Sammen er Julio Mora og Waldramina Quinterosde nu verdens ældste, nulevende ægtepar. Det har netop givet dem en ærefuld plads i Guinness World Records. Foto: Scanpix/EPA/Jose Jacome
Udgivet Opdateret

Det er nu næsten 80 år siden Julio Mora and Waldramina Quinteros fra Ecuador den 7. februar 1941 sagde ja til hinanden ved et hemmeligt bryllup. Iøvrigt mod deres respektive familiers vilje.

Hun er i dag 110 år gammel og han 104. Dermed er de med en samlet alder på 214 år verdens ældste, nulevende ægtepar. Det har ifølge People netop givet dem og deres forbudte kærlighed en ærefuld plads i ‘Guinness World Records’.

“For os, Julio Cesar og Waldramina, er det en stor ære at have en Guinness verdensrekord-titel, fordi det er verdens højeste anerkendelse,” siger det aldrende par i en erklæring til Guinness.

De røber samtidig deres hemmelige formel på et langt og lykkeligt ægteskab.

“Den hemmelige formel = kærlighed + modenhed + gensidig respekt,” skriver de i erklæringen.

Parret mødtes gennem hendes svoger, som tilfældigvis var hans fætter og hvad der startede som et venskab, udviklede sig til noget større. Syv år senere blev de således gift foran deres officielle vidner samt nogle helt nære venner.

Brylluppet stod i La Iglesia de El Belen, den første kirke, der blev bygget af spanierne i Ecuadors hovedstad Quito, hvor ægteparret bor.

Julio Cesar og Waldramina, der begge er pensionerede lærere, er forældre til fem børn. De har 11 børnebørn, 21 oldebørn og desuden ni tip-oldebørn.

Powered by Labrador CMS