I dag er vigtig dag for Nicki Bille

Den danske fodboldspiller er tiltalt for flere forhold.

Udgivet Opdateret

Fodboldspilleren Nicki Bille er torsdag i Københavns Byret, tiltalt for flere forskellige forhold om blandt andet vold og trusler.

Den 31-årige Nicki Bille er tiltalt for at have truet en person med et luft- og fjedervåben og for at transportere våbnet på uforsvarlig vis.

Det skete, ifølge Ritzau, i oktober 2018, hvor Bille angiveligt bar våbnet i sin bukselinning.

Derudover går anklagerne på, at Bille har været i besiddelse af cirka et kvart gram kokain, slået en dørmand med knytnæve og truet en sygeplejerske med vold.

Indlagt

Truslerne mod sygeplejersken skulle være blevet fremsat 27. januar, da Nicki Bille var indlagt.

Ifølge anklageskriftet, som Ritzau tidligere fik adgang til, stod Bille tæt på sygeplejersken, da han med knyttet hånd lavede en bevægelse mod hendes hoved og sagde noget i retning af:

– Jeg fucking slår dig møgkælling. Jeg skal nok komme og nakke dig.

Ifølge Ritzau stammer episoden om vold mod en dørmand fra 22. december. Her skulle Nicki Bille have tildelt en dørmand et til to knytnæveslag ved natklubben Level.

Halvanden dag

Der er afsat halvanden dag til retssagen i stedet for en enkelt som tidligere planlagt. Sagen er berammet fra klokken 10.30 til 15.45 torsdag og fredag fra 09.30 til 12.

Nicki Bille ser frem til at få sagen ud af verden efter den forlængede proces.

– Han glæder sig til, at det er overstået, så han kan lægge det bag sig. 2018 har været et skidt år for ham, så han glæder sig til at kunne kigge frem, sagde Asser Gregersen, Billes forsvarsadvokat, til Ritzau 24. april.

Billes fortid

Nicki Bille har flere domme bag sig. Senest blev han idømt en bøde og 30 dages fængsel i 2018, efter at han i Monaco havde taget kvælertag på en veninde og slået en anden kvinde, der forsøgte at stoppe ham.

Sagen skulle have været for en dommer tilbage i marts, men dengang kunne Bille ikke møde op. Det kunne han ikke, fordi, han endnu ikke var kommet sig ovenpå en episode i december, hvor han blev skudt i armen med et haglgevær i sin lejlighed på Sluseholmen i København.

Bille, der senest var på kontrakt i 1. divisionsklubben Lyngby, har tidligere nægtet sig skyldig i alle fem forhold, men om det stadig forholder sig sådan, ønskede forsvarsadvokaten ikke at oplyse 24. april.

– Det vil jeg gerne vente med til i morgen (torsdag, red.), sagde Gregersen.

Powered by Labrador CMS