Hvem er Meghan Markle? Få hele den eventyrlige historie her

Det er det nærmeste, man kommer et eventyr af H. C. Andersen'ske dimensioner - fortællingen om pigen, der måtte gå så grueligt meget igennem, før hun fik sin skønne prins. Men hvem er Meghan Markle egentlig?

Udgivet Opdateret

Hvem er Meghan Markle? Jo, for det første er hun blandt de mest elskede royale personer i det britiske kongehus.

Og lørdag den 19. maj 2018 bliver hun det helt konkret, når hun bliver gift med prins Harry – dronning Elizabeths barnebarn og yngste søn af prins Charles og afdøde prinsesse Diana.

Meghan Markle blev født 1981 i Los Angeles i USA.

Hendes mor, Doria Radlan, arbejdede engang som makeup-artist, men er i dag en yoga-elskende terapeut, mens hendes far, Thomas Markle, er filmfotograf.

Meghan Markle er halv sort og halv hvid

– Min far er kaukasisk, og min mor er afroamerikansk. Jeg er halv sort og halv hvid – og det er noget, jeg i dag kan omfavne. Altså at sige, hvem jeg er, og at dele hvor jeg er fra, at tale om min stolthed over at være en stærk, selvsikker mixed-race kvinde, har Meghan Markle udtalt i et interview med Elle.

Via sin far blev Meghan introduceret til livet på en tv-produktion, da han arbejdede på serier som “Vore Værste År” og “Generel Hospital”.

Hendes halvbror, Thomas Markle Jr., har fortalt til Daily Mail, at faren kendte til datterens forhold med den britiske prins helt fra begyndelsen.

I 2017 mødtes de to i Toronto, som har været Meghans hjemby i forbindelse med optagelserne til “Suits”.

Hun har altid været en prinsesse

– Vores far er meget glad for Harry, og han er ekstremt stolt af Meghan. De har et fantastisk forhold, de er meget tætte og har altid været det. Hun har altid været en prinsesse. Hun har altid gebærdet sig selv på det niveau – og det er helt fra dag ét, har Meghans halvbror forklaret.

Meghan Markles kommende mand, prins Harry, er kendt for at rejse verden rundt og bidrage til velgørende arbejde.

Kampen for at støtte verdens svageste deler de to.

Meghan Markle har nemlig en bachelorgrad i teater- og internationale studier fra Northwestern University i Chicago, der blandt andet omfattede en praktikplads på den amerikanske ambassade i argentinske Buenos Aires.

Hun har støttet mange projekter

Siden blev Meghan Markle ambassadør for “World Vision Canada”, hvor hun har været i Rwanda for at fremme organisationens kampagne for rent drikkevand.

Hun har også besøgt Afghanistan for at støtte amerikanske styrker og deres familier, og i 2014 var hun involveret i en FN-kampagne for at fremme ligestilling mellem mænd og kvinder.

Meghan Markle nemlig erklæret feminist.

Til Elle Magazine forklarede hun i 2016, at der er en myte om, at dem, der laver humanitært arbejde, har en frelser-mentalitet, men at den del går begge veje.

Er allerede blevet gift i en tv-serie

Meghan Markle er bedst kendt for sin rolle i den amerikanske dramaserie “Suits”, hvor hun siden 2011 har spillet den hårdtarbejdende jurastuderende Rachel Zane.

I den roste tv-serie, som foregår på et stort og fremadstormende advokatkontor, bliver Meghan Markle faktisk også gift undervejs.

Meghan Markle har dog en del mindre roller på sit CV, inden hun fik sit helt store gennembrud.

Hun begyndte i en mindre rolle i sæbeoperaen “General Hospital”, hvor hendes far havde en tjans som kameramand.

Har droppet sin skuespillerkarriere

Siden gik det stille og roligt fremad med blandt andet en rolle som Veronica Perez i hit-serien “CSI: New York”, ligesom hun medvirkede i to afsnit af “90210”.

I forbindelse med sin forlovelse til prins Harry bekræftede producerne af “Suits”, at hun ikke ville være med, når ottende sæson starter op i 2018.

Og hvordan møder man så lige en ægte prins?

Altså i dette tilfælde skete det via en fælles ven – og det er jo ikke første gang i verdenshistorien, at et forhold indledes ad den vej.

En god bekendt agerede “Kirsten Giftekniv”

Meghan Markles bedste ven, Markus Anderson, som hun ofte refererer til på sociale medier som sin “partner in crime”, har arbejdet som tjener på de en række eksklusive klubber i London.

Da han flyttede til Toronto, mødte han “Suits”-skuespilleren, og de to blev hurtigt tætte venner.

Men Markus Anderson kender også den britiske prins fra sine London-dage, og da Harry ifølge “Us Weekly” i oktober 2016 besøgte byen for at promovere “Invictus Games”, introducerede deres fælles ven dem for hinanden.

Og resten er historie, som man siger.

Meghan Markle er ingen bly viol

Hvis man forestiller sig, at den 36-årige amerikaner – som i forbindelse med brylluppet bliver brite – har gemt sig selv til prinsen, så tager man fejl.

Meghan Markle er bestemt ingen bly viol, og den kønne eks-skuespiller har flere forhold at se tilbage på.

Og mon ikke at lidt erfaring er godt nok, så der er noget at stå imod med.

Faktisk har prinsens kommende kone været gift en gang tidligere, hvilket er relativt specielt – i hvert tilfælde når vi taler om kongehuset.

Blev gift med sin helt store kærlighed

I 2004 mødte hun første gang skuespilleren og produceren Trevor Engelson, som hun i 2011 blev gift med. To år senere blev de dog skilt.

Inden hun gik ind i forholdet med Trevor Engelson havde Meghan en række andre forhold af kortere varighed.

I 1999 var hun sammen med basketballspilleren Steve Lepore i en periode. Han rykkede dog til en anden by, og så gik det forhold i stykker.

Shaun Zaken er endnu en skuespiller, som Meghan Markle har datet. Det foregik over en periode på seks måneder i løbet af 2003. De to var begge studerende på Chicagos Northwest University.

Har haft mange korte kæresteforhold

Kort efter at have brudt med Shaun Taken, datede Meghan Markle i stedet endnu en skuespiller – Brett Ryland, der dog ikke er kendt fra deciderede storfilm.

De to var sammen over en fem måneder lang periode.

Derefter hed den eneste ene Simon Rex – i det mindst for en kort bemærkning.

Han havde en fortid som pornoskuespiller, da han i 2004 var på date med Meghan Markle. Om det var årsagen til, at forholdet mellem Simon Rex – der har spillet med i flere “rigtige” film siden – og prins Harrys kommende kone, aldrig rigtig blev et forhold, det ved vi ikke.

Royalt bryllup til maj

Men i dag er der “kun” prins Harry for Meghan Markle.

Den 27. november 2017 blev det nemlig offentliggjort, at prins Harry og Meghan Markle skal giftes. Brylluppet foregår på Windsor Castle.

Meghan Markle lagde hurtigt ud med – sammen med prins Harry – at deltage i officielle arrangementer.

Og her viste det sig lynhurtigt, at briterne tog virkelig godt imod Meghan Markle.

Bosætter sig i kongeligt kollektiv

Efter vielsen rykker parret ind i en fuldstændig nyrenoveret hjem på Kensington Palace.

En form for kongeligt kollektiv, kan man nærmest sige.

Og det får måske betegnelsen kollektiv til at blegne en kende, når man noterer sig, at der er hele 21 værelser i den lejlighed, som 33-årige Harry og 36-årige Meghan indtager.

Huset er helt klart en god begynder-bolig for en lille familie.

Tæt forbundet med en række royale naboer

Desuden er lejligheden – der har nummer 1 – forbundet med et andet prinsepars lejlighed.

Det er naturligvis prins William og hertuginde Kate, som bor i lejlighed 1A, hvor også deres tre små børn naturligvis residerer.

Der bor også en række andre royale par i de enorme bygninger, som Kensington Palace reelt udgøres af.

At Meghan Markle nu flytter ind i en form for kollektiv med sin prins – det gør givetvis skuespilleren endnu mere populær.

Harry og Meghan helt i top på popularitet

En ny meningsmåling viser nemlig, at både Meghan Markle og prins Harry i forvejen er yderst populære. Det skriver magasinet Hello.

Prins Harry er den mest populære person med 32 procent. Meghan Markle følger efter på andenpladsen med 29 procent.

Herefter kommer prinsesse Beatrice og prins Philip efterfulgt af hertuginde Catherine med 13 procent af stemmerne.

Årsagen til, at Meghan Markle er så populær skyldes, at hun er jordnær og feminist.

Der er lagt op til kamp i ægteskabet

Ægteskabet bliver en kamp for prins Harry og Meghan Markle. Tidligere har en synsk kvinde forudsagt, at de to slet ikke ville nå at blive gift – og nu melder en kender sig i koret.

Så skarpt falder ordene fra Andrew Morton, der er ekspert i det britiske kongehus.

Han står bag flere bøger om de britiske royale – og har eksempelvis skrevet flere biografier om prinsesse Diana.

– Jeg er alvorligt bekymret for, om ægteskabet vil holde, for det kommer til at kræve masser af hårdt arbejde, understreger Andrew Norton i et interview med tv-stationen Channel 7.

Meghan er til yoga og sunde vaner

Andrew Morton lægger i interviewet vægt på, at både Meghan Markle og prins Harry kommer fra ustabile familier.

Desuden peger han på, at Meghan Markles første ægteskab blot varede to-tre år, før det blev afsluttet.

– Jeg er overbevist om, at hun vil gøre meget for at ændre nogle af prins Harrys vaner. Hun er jo til yoga, avocado, til nødder og andre sunde sager, erklærer Andrew Morton ifølge australske News.com.au.

Prinsen ønsker at stifte en familie

Ikke alt er dog mørke skyer, for meget tyder på, at parret snart vil forsøge at få børn.

– Meghan Markle er i 2018 36 år og prins Harry 33 år, og han har tidligere udtalt, at han ønsker at stifte familie, konkluderer Andrew Morton.

Det er en anden hof-reporter enig i – men Katie Nicholl tror nu ikke på de dommedagsprofetier, som Andrew Morton lancerer.

– Mine kilder fortæller mig, at prins Harry er særdeles opsat på at stifte familie, og at det gerne må ske kort efter det royale bryllup, udtaler Katie Nicholl til magasinet Hollywoodlife.

Først et bryllup – så en lille royal baby

Og det er set før – det der med, at først kommer ægteskabet, så følger den lille nuttede baby i barnevognen.

– Meghan Markle er virkelig i gang med at gennemleve et eventyr. Først skal hun giftes med prinsen, og siden bliver hun så medlem af mødreklubben, fortæller forfatteren.

Ifølge hende har prins Harry aldrig lagt skjul på, at han gerne vil være far.

Er blevet påvirket af storebror

– Jeg er sikker på, at vigtigheden af at stifte familie for alvor gik op for prins Harry, da hans bror slog sig ned med Kate Middleton, forklarer Katie.

Prinsens baby-feber er helt forståelig, når man ser på, at storebror William allerede har to dejlige børn og et tredje på vej.

– Det er klart, at den voksende familie har påvirket Harry. Og når vi taler om forældre, så er der god grund til at tro, at Meghan og Harry vil blive vidunderlige forældre, fortæller Katie Nicholl.

Harry og Meghan er gode til børn

Forfatterinden henviser til en række billeder, som der er blevet taget i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag.

Her så man – ifølge Katie Nicholl – tydeligt, hvor gode både prins Harry og Meghan Markle er til børn.

Men i første omgang skal parret nyde hinanden – og nyde festen omringet af venner, familie og mennesker, de sikkert ikke kender.

Fra Windsor Castle til Frogmore House

Her vil det royale par blive viet i St George’s Chapel i Windsor Castle under storslåede omgivelser, inden festen fortsætter i Frogmore House for de nærmeste venner og familie.

Medier verden over har travlt med at spekulere i detaljerne, mens kongehuset selv er sparsom med oplysningerne.

Således vil vi først for alvor kende Meghan Markles titel, vielsesringene og navnene på gæsterne, når kirkeklokkerne er ringet af.

(Kilde: Wikipedia.org, Royal.uk, Alt For Damerne med flere)

Powered by Labrador CMS