Husker du ‘Fergie’? Nu fylder hun rundt

Der skal noget til at ryste det britiske kongehus, men Sarah Ferguson har flere gange fået de stive overlæber til at bævre. Den 15. oktober fylder hun 60 år.

Hun har ikke altid været comme il faut i det britiske kongehus. 15. oktober fylder Sarah Ferguson 60 år. Foto: Mario Anzuoni/Scanpix.
Hun har ikke altid været comme il faut i det britiske kongehus. 15. oktober fylder Sarah Ferguson 60 år. Foto: Mario Anzuoni/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Sarah Ferguson er igennem årene sat i forbindelse med en optræden, der sjældent ses i royale kredse.

Hun har været gift med prins Andrew, søn af Storbritanniens dronning Elizabeth og prins Philip, og hun har, måske mest efter separationen i 1992, flere gange optrådt uden for den kongelige skive.

Men som årene er gået, har hun også vist en anden side.

Artiklen fortsætter under videoen

Sarah Ferguson fylder den 15. oktober 60 år, og det er kun godt en måned siden, at hun igen viste, at hun er en kvinde, der slår et slag for velgørenhed.

For da gjorde hun det, som hun gør hvert år den 11. september i New York.

Hun deltager i arrangementet Street Child, der mindes og samler penge ind til personer, som mistede deres kære under det store terrorangreb i New York den 11. september 2001 på byens berømte tvillingetårne, World Trade Center.

Arbejdede i Nordtårnet

Sarah Ferguson var selv tæt på begivenhederne. Dengang arbejdede hun i Nordtårnet for en velgørenhedsorganisation.

Hun var imidlertid sent på den 11. september 2001. Der var meget trafik. Men forsinkelsen på 20 minutter kan have reddet hendes liv, for hun var der ikke, da terroristerne ramte tårnene med passagerfly.

– Jeg tager hvert minut som en velsignelse, sagde hun i august i et interview med magasinet Hello.

Skilt efter 10 år

Sarah Ferguson blev gift med Andrew i 1986. Parret fik to døtre, men ægteskabet holdt ikke.

Det endte med separation i 1992 og skilsmisse i 1996.

Efter separationen begyndte skandalerne med Fergie, som hun i folkemunde blev kaldt. Der dukkede fotos op af en topløs Fergie og hendes finansrådgiver, der suttede på hendes tæer.

Stadig hertuginde

I forbindelse med skilsmissen mistede Fergie titlen “Hendes Kongelige Højhed”, men hun forblev “Sarah, hertuginde af York”.

Hun havde også en gæld på 4,2 millioner pund med sig ud af ægteskabet.

Dronning Elizabeth forsøgte at lokke forældremyndigheden over parrets to døtre, Beatrice og Eugenie, fra Fergie ved at tilbyde hende at få gælden ud af verden.

Men Fergie lovede, at gælden ville være afviklet på et år.

Forretning og forfatter

Hertuginden viste sig som en dreven forretningskvinde, der som noget helt uhørt for medlemmer af det britiske kongehus tjente penge på at reklamere for varer som tranebærjuice, porcelæn, japanske kameraer og kosmetik.

Hertuginden af York har også udgivet omkring 30 bøger, medvirket i flere filmproduktioner og er foredragsholder.

Powered by Labrador CMS