Job-boom hos restauranter

Det er især de unge, som kan glæde sig over, at restaurationsbranchen igen har fået mod på at ansætte folk. Foto: GORM OLESEN/POLFOTO
Udgivet Opdateret

I de seneste tre år har restaurationsbranchen skabt 10.400 flere jobs. Det er især kommet de unge til gode.

Det er gået fremad for den danske restaurationsbranche igennem de seneste år. Det viser en analyse, som brancheforeningen Horesta har lavet. Beskæftigelsen i branchen er steget med 13,8 procent fra 2008 og til 2013. Det skriver Berlingske.

Og den spirende lyst til at ansætte igen på restauranterne har vist sig at være en fordel for de unge på jobjagt. Andelen af unge i branchen er steget med 18 procent for aldersgruppen mellem 20-29 år.

– Da den økonomiske krise ramte, valgte mange restauranter at holde på deres faste medarbejdere, mens der blev skåret i de mere løst tilknyttede arbejdere, og det gik primært ud over de unge, siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta, til Berlingske.

Han glæder sig over udviklingen og påpeger, at den primært skyldes ny optimisme i branchen.

– Det indikerer selvfølgelig, at det går bedre. Der er ikke nogen, der ansætter i dag, uden at de tror på, at man kan betale lønnen, siger Jens Zimmer Christensen til Berlingske.

Samlet set viser tal fra Berlingske Research, at restaurationsbranchen har øget sin fremgang på bundlinjen med 375 procent fra 2011 til 2013. Horestas analyse er også nået frem til, at branchen generer 2,9 procent af den samlede beskæftigelse i Danmark. Det er en stigning på 0,5 procent siden 2008.

Newspaq

Powered by Labrador CMS