- Hr. Skæg er min papfar

Shireen Rasool, der spiller sportslige Noor i TV 2's nye julekalender, har efter rollen fået øjnene op for sportens verden og laver træningskalender på Youtube

Shireen Rasool fortæller, at det har været hårdt, men sjovt at spille med i den nye julekalender 'Kometernes jul'. - Hver dag var utroligt sjov og indeholdt noget nyt, som man glædede sig til at møde ind til. Men det var også utroligt hårdt at være på hele tiden, siger hun. (Arkivfoto).
Shireen Rasool fortæller, at det har været hårdt, men sjovt at spille med i den nye julekalender "Kometernes jul". - Hver dag var utroligt sjov og indeholdt noget nyt, som man glædede sig til at møde ind til. Men det var også utroligt hårdt at være på hele tiden, siger hun. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Shireen Rasool, der spiller Noor i TV 2's nye julekalender, "Kometernes Jul", har ambitioner om at komme langt i filmens verden.

Det fortæller den 15-årige skuespiller, der tidligere har haft en rolle i den prisbelønnede film "En helt almindelig familie".

- Jeg drømmer om at spille hovedrollen i en spillefilm eller noget lignende. Jeg ved ikke, om jeg ender med at blive skuespiller. Men jeg går helt klart filmvejen, siger Shireen Rasool og fortsætter:

- Det ligger bare dybt i mit blod at stå på en scene og optræde foran folk. Jeg har lavet teater, siden jeg var fem, og jeg elsker at gøre det. Jeg får totalt meget energi af det, siger hun.

Hr. Skæg som papfar

Den unge skuespillerspire fortæller, at det er hendes papfar, Mikkel Lomborg, som hun har kendt, siden hun var fire år gammel - og som også er manden bag Ramasjang-karakteren Hr. Skæg - der har lokket hende ind i den kreative verden.

Mikkel Lomborg, der er manden bag Hr. Skæg, er Shireen Rasools papfar. Han har været i hendes liv, siden hun var fire år gammel, og derfor har hun oplevet på tæt hold, hvordan det er, når han bliver stoppet af folk, der vil hilse på ham, fortæller hun. (Arkivfoto).
Mikkel Lomborg, der er manden bag Hr. Skæg, er Shireen Rasools papfar. Han har været i hendes liv, siden hun var fire år gammel, og derfor har hun oplevet på tæt hold, hvordan det er, når han bliver stoppet af folk, der vil hilse på ham, fortæller hun. (Arkivfoto).

Desuden har hun gennem ham fået en god fornemmelse af, hvordan det er at være et kendt ansigt.

- Han bliver hele tiden stoppet på gaden, så jeg har set, hvordan det kan blive, siger Shireen Rasool.

Hårdere, men sjovere

Den aspirerende skuespiller har med den nye julekalender ikke blot fået øjnene op for, hvordan det er at arbejde på fuldtid med at spille en karakter over flere måneders intense optagelser.

- Jeg har et motto med at lave filmoptagelse er hårdere, men sjovere end skolen, siger Shireen Rasool med et grin.

Hun har også fået nye øje på en ny verden, nemlig sportens, fortæller hun.

Kendisser i videoerne

I julekalenderen er Noor, som Shireen Rasool spiller, glad for basketball, og på værelset har hun en julekalender med træningsøvelser, som hun laver hver dag indtil december.

Den idé har Shireen Rasool taget med ud i virkeligheden, hvor hun i løbet af december laver træningsøvelser med forskellige kendte danskere og lægger på Youtube.

Hun har blandt andre fået popproduceren Cheif 1 og astronauten Andreas Mogensen med i sine videoer.

- Jeg er ikke særligt sporty selv og har aldrig rigtigt dyrket sport på den måde. Men jeg er ret glad for, at jeg også kan komme ind i den verden, lyder det fra Shireen Rasool.

Powered by Labrador CMS