Her fejrer de kongelige jul

De royale juleaftener er noget særligt, men hvordan er det nu lige, at de royale holder jul?

Udgivet Opdateret

And, flæskesteg eller gås – det er nok et af de mest famøse spørgsmål juleaften. For mange forbinder vi nemlig julen med nogle helt særlige traditioner, som helst ikke skal ændres alt for meget.

Artiklen fortsætter under videoen

Det kan være alt fra maden til hvem julen skal nydes med og hvor det skal være, som afgør juleaften. Og i kongehusene rundt omkring i Europa er der ingen undtagelse. De er lige så traditionelle, som ganske normale danskere er.

I Danmark har vi tradition for, at den kongelige familie udsender et julekort – og det samme gælder nogle af vores nordiske broderfolk, da den norske kongefamilie selv har udsendt en række billeder fra julen.

En ting er dog sikkert og vist, når det kommer til juleaften i det danske kongehus, så sker det på Marselisborg Slot, som det har været traditionen i efterhånden mange år. Men mens Joachim og Marie har fast bopæl i Paris, så kunne man godt fristes til at tro, at de ville holde en fransk jul, men hvordan er det så endt?

Dronningen har siden 20. december forberedt julen i det aarhusianske og i forbindelse med residensforlæggelsen vil der på Marselisborg Slot være vagtskifte ved Den Kongelige Livgarde hver dag henover julen kl. 12.00.

I galleriet øverst kan du se, hvordan der holdes jul i både ind og udland.

Powered by Labrador CMS