Her er vinderen af verdens første kønsneutrale filmpris

"Harry Potter"-skuespillerinden Emma Watson vandt prisen som bedste skuespiller til MTV Movie & TV Awards.

Udgivet Opdateret

Årets MTV Movie & TV Awards foregik søndag aften i Los Angeles.

Flere medier kan berette, at det var første gang nogensinde, at der ikke blev skelnet mellem kvindelige og mandlige skuespillere, og det gjorde naturligvis begivenheden særlig historisk.

I kategorien bedste skuespiller i en film var både mandlige og kvindelige skuespillere således nomineret side om side med hinanden. At det så tilfældigvis blev Emma Watson, der er kendt for en årelang ligestillingskamp, der vandt prisen, må siges at være en godt fremstød for ændringen.

Vinderen blev nemlig den tidligere “Harry Potter”-skuespillerinde Emma Watson, der modtog det gyldne popcornbæger for sin hovedrolle i Disney-filmatiseringen af “Skønheden og udyret”.

Watson dystede om trofæet mod de mandlige skuespillere Daniel Kaluuya, James McAvoy og Hugh Jackman samt de kvindelige skuespillerinder Hailee Steinfeld og Taraji P. Henson.

Sæt dig i andres sko

Den 27-årige feministiske skuespillerinde roste MTV’s nyskabende kategori, der ikke sondrer mellem, hvorvidt man har bryster eller ej.

– For mig indikerer det, at skuespil handler om evnen til at sætte sig selv i en andens sko. Og det behøver ikke at være adskilt i to forskellige kategorier, sagde skuespillerinden på talerstolen efter at have modtaget prisen.

Hun mener, det siger noget om, hvordan vi er begyndt at se på menneskeracen.

– Empati og evnen til at bruge din fantasi bør ikke have nogen begrænsninger. Jeg er stolt over at være en del af en film, der hylder mangfoldighed, inklusion og glæde, lød det videre fra Watson.

“Skønheden og udyret” fik også prisen som årets film under uddelingen.

Foruden sit hverv som skuespillerinde har Emma Watson en bachelor i engelsk litteratur og er også FN-ambassadør.

Se alle vinderne af en MTV-pris her: http://www.mtv.com/news/3009781/2017-mtv-movie-tv-awards-winners-list/

Powered by Labrador CMS