Her er de nominerede til DMA 2019

Torsdag aften er der musikbrag i KB Hallen.

Udgivet Opdateret

KB Hallen genopstod i 2019, men det herrens år er ganske også året, hvor musikbranchens største fejring af sig selv, Danish Music Awards(DMA), vender tilbage.

Hvor KB Hallens pause var ufrivillig og noget længere, så har DMA-uddelingen blot været væk et enkelt år. 2018 blev brugt på selvransagelse og granskning af formater.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det bliver spændende at se, hvad det er mundet ud i. Selve prisuddelingen foregår torsdag aften, og showet bliver så vist på TV2 søndag aften klokken 21. Det bliver dog i en nedklippet version.

Ifølge arrangøren – brancheorganisationen Ifpi – af hensyn til musik, musikere og gæster.

Tiltagende hensyn til fjernsyn fik det, det egentlig handler om, til at glide i baggrunden, mente mange. Derfor gik Ifpi i tænkeboks i 2018 – efter en afvikling i 2017 der mødte stor kritik.

Mere musik

I 2017 kritiserede blandt andre Mads Langer, at der skulle synges playback, fordi det var mere TV-venligt, og ud- og afvikling satte nogle naturlige barrierer for programmet, der er tiltænkt som en hyldest til dansk musik.

Derfor er der ifølge DR.dk i år et noget længere show at se frem til, for de der har købt billet til KB Hallen torsdag. Dem er der i skrivende stund stadig flere af.

– Vi er glade for vores samarbejde med TV 2, men vi har også tænkt, at vi er nødt til at fokusere mere på musikken og live-oplevelsen frem for tv-produktionen. Vi vil gerne lave et show, som kan sendes i tv, men det skal også være en fed oplevelse at overvære i virkeligheden, siger Lasse Lindholm, der er kommunikationsansvarlig hos Ifpi, til DR.

Flere af de optrædende kunstnere vil derfor spille mere end én nummer, som det ellers har været normen ved uddelingen, der siden 1989 har fungeret.

Stærkt felt

Udviklingen og den pludselige aflysning af programmet i 2018 betyder også, at der reelt ikke er tilfaldet nogen hyldest til nogen, der har udgivet noget i 2017.

Det duer naturligvis ikke.

Så når DMA-statuetterne (det, der i “gamle dage” hed en Grammy”) skal uddeles, bliver det et endnu stærkere felt. For der er både hits og kunstnere med fra 2017 og 2018.

I galleriet over artiklen kan du se alle de nominerede til årets priser. Bandet Minds of 99 er med i opløbet i fem forskellige kategorier og dermed nomineret flest gange.

Powered by Labrador CMS