Her de mest prisvindende danske film i udlandet

Hele tre gange har en dansk spillefilm hentet den ultimative hæder - en Oscar-statuette.

Udgivet Opdateret

Oscar-uddelingen 2020 hvor Academy of Motion Picture Arts and Sciencesman hædrer de bedste film og filmpræstationer i 2019 finder sted den 9. februar på Dolby Theatre i Hollywood, Los Angeles. Men allerede i dag mandag den 13. januar udløses den første spænding. Det er nemlig dagen, hvor de nominerede bliver afsløret.

Artiklen fortsætter under videoen


Gennem tiden har dansk film vundet flere hæderfulde priser. Hele tre gange netop en Oscar, der regnes for den største af alle. Men der er også faldet andre fornemme priser af til danmark.

Se nogle af de  danske film,der har vundet internationale priser i galleriet over artiklen.

Den danske succesfilm ‘Dronningen’ blev længe spået en plads på dette års eftertragtede liste i kategorien ‘Bedste Internationale Film’, men sådan gik det ikke. Da den såkaldte ‘shortlist’ på ti film blev offentliggjort i december 2019, figurerede den nemlig ikke blandt mulighederne.

Det gjorde til gengæld den dansk-syriske film ‘The Cave’. Den var blandt de 15 film, der kan nomineres i kategorien Bedste dokumentarfilm. Filmen er instrueret af syriske Feras Fayyad, der tidligere har været nomineret med filmen ‘De sidste mænd i Aleppo’.

Powered by Labrador CMS