Har sat fart i karrieren

Josephine Chavarria Højbjerg, der spiller titelrollen som nissepigen "Tinka", står på tærsklen til voksenlivet, men kan stadig føle sig lille og usikker

Udgivet Opdateret

For tredje sæson kan fortællingen om nissepigen Tinka ses på TV 2, og 19-årige Josephine Chavarria Højbjerg har nydt at vende tilbage i titelrollen, men også til at udforske en ældre Tinka.

Det har været spændende for den unge skuespiller.

- Det har været fedt. Jeg har haft nogle helt andre udfordringer denne her gang. Jeg er også selv blevet ældre, så det har også ligget mig meget naturligt at spille en mere moden udgave af Tinka, siger Josephine Chavarria Højbjerg.

Satte fart i karrieren

Den første julekalender om Tinka rullede over skærmene i 2017, og den blev modtaget med bragende succes. I gennemsnit fulgte 1.097.000 seere med hver eneste aften.

Det satte for alvor fart i Josephine Chavarria Højbjergs karriere.

I 2019 fik hun sin første hovedrolle på biograflærredet i ungdomsfilmen "Hacker", og nye projekter er på vej. Hun har en tv-serie på programmet for 2023.

En speciel alder

- Jeg føler mig meget heldig. Det er fedt, at både castere og instruktører stoler på, at jeg kan løfte opgaven som voksenskuespiller, lyder det fra Josephine Chavarria Højbjerg.

Den unge skuespillerinde bor stadig hjemme hos sin mor på Bornholm, og hun kalder sin nuværende alder for speciel.

- Man er ikke rigtig voksen og ikke rigtig barn. Det er en meget speciel alder at have, fordi jeg skal prøve at være voksen, selv om jeg på mange punkter stadig er et barn, lyder det fra hende.

Usikker og lille

Skuespillet har modnet Josephine Chavarria Højbjerg, der blev student i sommer og derfor har mere tid til at gå efter skuespillet.

- Jeg føler mig voksen. Men samtidig ved jeg også, at jeg godt kan være usikker og føle mig lille i forhold til de andre store, garvede skuespillere, siger Josephine Chavarria Højbjerg.

Er overtroisk

Det kan hun mærke, når hun får afslag. Det er dog ikke noget, der slår den spirende stjerne ud.

- Jeg har altid haft en indstilling, der hedder, at hvis jeg ikke får det, er det, fordi det ikke var meningen. Jeg er lidt overtroisk på det punkt.

Mange afslag

- I skuespil er der mange afslag. Det er lige meget, hvem du er, lyder det fra Josephine Chavarria Højbjerg.

Hun er slet ikke skræmt væk og vil gå benhårdt efter en karriere som skuespillerinde. Derfor vil hun med tiden flyve fra den trygge base på Bornholm og bosætte sig i København.

Noget andet i København

- Jeg ved jo godt, at det er dér, det sker, siger Josephine Chavarria Højbjerg og fortsætter:

- Det er noget andet at være ung i København, fordi der er så mange muligheder, og der er så mange flere mennesker, man kan møde. Det er det, der trækker.

Albert Harson og Josephine Chavarria Højbjerg har spillet med i alle tre julekalendere om nissepigen Tinka. (Arkivfoto).
Albert Harson og Josephine Chavarria Højbjerg har spillet med i alle tre julekalendere om nissepigen Tinka. (Arkivfoto).

JOSEPHINE HØJBJERG

Allerede som otteårig startede hun sin karriere og blev bl.a kendt i rollen som Pil i tv-serien Pendlerkids, hvor hun medvirkede i alle tre sæsoner. Siden har hun haft flere roller i tv-serier som bl.a voksenkrimien Broen III, hvor hun spiller Karen, hovedrollen Julie i DR Ultra julekalenderen Bubber's Juleshow 2015 og hovedrollen Sara i to sæsoner af DR Ultra-tv-serien Klassen.

Kilde: Wikipedia

"Tinka og sjælens spejl" er den tredje i rækken af Tinka-serien. Den kan ses hver dag frem til den 24. december på TV 2 og TV 2 Play.

Powered by Labrador CMS