Har sagt nej til Donald Trump to gange

Hvis Joe Biden spørger, kan svaret meget vel blive det samme

Dolly Parton er fortsat i tvivl om, hvorvidt hun skal takke ja til den flotte hæder. Foto: Scanpix/Lucy Nicholson
Udgivet Opdateret

To gange valgte musiklegenden Dolly Parton at sige tak, men nej tak, til daværende præsident Donald Trump, da han tilbød hende Presidential Medal of Freedom. Det skriver The Guardian.

The Guardian refererer til NBC’s Today, et tv-show, der for nyligt tale med 75-årige Dolly Parton, om blandt andet medaljer og vacciner mod coronavirus covid-19.

Artiklen fortsætter under videoen

Presidential Medal of Freedom er den højeste anerkendelse, en civil borger kan få i USA. Det er den siddende præsident, der vælger, hvem der skal tilbydes medaljen, der er blevet uddelt, siden John F. Kennedy som den første amerikanske præsident startede traditionen i 1963.

I de otte år, Barack Obama var præsident fra 2009 til 2017 uddelte han, ifølge Wikipedia, Presidential Medal of Freedom 118 gange, mens George W. Bush, der var præsident fra 2001 til 2009 uddelte medaljen 85 gange.

Donald Trump, der som bekendt var præsident fra 2017 til 2021 uddelte Presidential Medal of Freedom 24 gange, blandt andet til afdøde Elvis Presley og Babe Ruth og til golflegenderne Tiger Woods og Annika Sörenstam.

Nej og nej igen

The Guardian skriver, at Dolly Parton havde gode grunde til at takke nej til den særlige hæder, begge gange.

Første gang var hendes mand syg, og da han blev spurgt anden gang, havde hun ikke mulighed for at rejse, da covid-19 på det tidspunkt gjorde det risikabelt at gå nogen steder hen.

Filantropisk hitmager

Dolly Parton har gjort sig bemærket på flere måder gennem sin lange karriere. Hun har skrevet flere hits, oprettet et bibliotek der sender bøger til børn, der ikke har råd til at købe dem selv, og så donerede hun i øvrigt 1.000.000 dollars til forskning i Modernas vaccine mod covid-19.

Der findes med andre ord mange gode grunde til, hvorfor Dolly Parton en dag igen tilbydes Presidential Medal of Freedom, men Joe Biden skal ikke vide sig sikker på, at hun takker ja, hvis han en dag tilbyder hende den.

– Jeg arbejder ikke for at få de priser. Det ville være fint, men jeg ved ikke, om jeg fortjener det. Men det er en fin kompliment, at folk tror, at jeg fortjener den, siger Dolly Parton ifølge The Guardian.

Powered by Labrador CMS