Har fået anden dosis vaccine

Den nyindsatte, amerikanske vicepræsident fik sit 'skud' nummer to tirsdag

Udgivet Opdateret

Mens regeringstoppen her hjemme og i flere andre europæiske lande pænt må tage plads i covid-19 vaccinekøen, så forholder det sig anderledes andre steder. For eksempel i USA. Her har både nyindsatte præsident Joe Biden og vicepræsident Kakala Harris nu vaccinationen bag sig. Det skriver blandt andet People.

Artiklen fortsætter under videoen

Kamala Harris, der er 56 år og USA’s første, kvindelige vicepræsident, fik sin dosis vaccine nummer to torsdag den 26. januar. I øvrigt samtidig med sin mand Douglas Emhoff. Det skete på National Institutes of Health i byen Bethesda, Maryland.

Vil redde liv

Efterfølgende var vicepræsidenten helt klar i spyttet overfor horden af ventende journalister.

”Jeg vil opfordre alle til at tage vaccinen, når det er deres tur. Det vil redde liv,” sagde hun.

Kamala Harris og hendes mand fik første dosis den 29. december for rullende kameraer i et forsøg på at øge offentlighedens tillid til vaccinen.

“Det er relativt smertefrit og sker virkelig hurtigt. Det er sikkert og let,” sagde Kamala Harris dengang.

Halvanden millioner doser dagligt

Joe Biden, der selv fik vaccine nummer to tidligere på måneden, har gjort kampen mod covid-19 til et af sin administrations primære mål og den første store opgave.

Målet er at få 150 millioner doser af covid-19 vaccinen ud til befolkningen i løbet af sine første 100 dage i Det Hvide Hus. Det svarer til 1,5 millioner dagligt og er et væsentlig højere mål, end de i alt 100 millioner doser, han oprindeligt havde proklameret.

Flere end 400.000 mennesker i USA har mistet livet siden pandemien for alvor brød ud for snart et år siden og næsten 23,5 millioner er indtil nu testet positive.

Powered by Labrador CMS