Han har hovedrollen i international mega-serie: – Det har været vildt hårdt

Alex Høgh Andersens største udfordring hidtil har været i hovedrollen i den succesfulde tv-serie "Vikings". Det har været noget at det hårdeste, han nogen sinde har prøvet kræfter med.

Udgivet Opdateret

Det har uden sammenligning været noget af det hårdeste, han nogensinde har prøvet.

I 11 måneder uden længere pauser har danske Alex Høgh Andersen – i rollen som Ivar the Boneless, der er lam i benene – møvet sig frem i mudder og grus og skreget sine ordrer ud for rullende kameraer.

Alex Høgh Andersens største udfordring hidtil har betydet albuer og knæ, der har været helt ødelagte.

Ryggen og håndleddene har også brokket sig, fordi han har skullet bære sin vægt med overkroppen alene og ladet benene slæbe.

Hver eneste sekund værd

Alligevel har det været hvert et sekund værd, fortæller den 23-årige skuespiller, der netop nu er aktuel i femte sæson af den voldsomt populære serie “Vikings”.

– Sæson fem har været fuldstændig vanvittig at skyde, fordi vi på 11 måneder har skudt 20 episoder. Det er nok noget af det hårdeste, jeg har prøvet i mit liv, siger Alex Høgh Andersen og uddyber:

– Min karakter har virkelig taget over på nuværende tidspunkt og er en hovedrolle, så jeg har en masse ansvar, og det er nogle lange dage.

Blev en central rolle

I rollen som vikingesønnen Ivar the Boneless har den unge dansker vokset sig til en helt central karakter i den blodige serie, men ud over længere dage og flere interviews er der ikke meget, der har ændret sig, fortæller han.

For selv om serien er en kæmpe succes, så er det ikke noget, Alex Høgh Andersen bruger meget tid på at tænke over eller lade sig ryste af.

– Jeg har arbejdet så intenst med serien herovre i Dublin, at jeg endnu ikke helt har fattet, hvor stor den egentlig er. Det er et kæmpe ansvar og sindssygt lærerigt, men jeg tænker ikke så meget over det ansvar. Jeg tropper op, og så gør jeg mit arbejde, så godt som jeg kan, siger han.

Har et langt skuespiller-cv

Bag sig har Alex Høgh Andersen ingen officiel skuespiluddannelse, og hans cv tæller roller i “Tvillingerne & Julemanden”, “Outsider” og “Krigen”.

Men “Vikings” har katapulteret ham adskillige år fremad, mener han.

– Jeg har fået sindssyg meget praktisk erfaring. Det, jeg laver nu, er stort set en uddannelse i sig selv. Det kan godt være lidt farligt at sige, for der er sikkert nogle fra skuespilskolerne, som er uenige, så man må gerne tage det med et gran salt.

– Men at arbejde så meget og få så meget praktisk erfaring, som jeg har fået de sidste to et halvt år, er virkelig godt. Jeg forstår virkelig, hvordan det foregår med karakterarbejde og karakterudvikling nu, siger Alex Høgh Andersen.

Interessen er voksende

I takt med at hans karakter har vokset sig til en betydningsfuld rolle, har interessen for den danske skuespiller fulgt samme kurve opad, og tilbuddene er blevet flere, beretter Alex Høgh Andersen.

Selv håber han i fremtiden at få lov til at prøve kræfter med Hollywoods store filmproduktioner og toppen af dansk film, men lige nu er alt fokus fortsat på “Vikings”, som har krævet hans fulde opmærksomhed og tæret på energien.

– Det har været en sindssyg hård oplevelse, men så snart det bliver rigtig hårdt og udfordrende, så bliver det først rigtig interessant, og det har uden sammenligning været mit livs oplevelse, siger Alex Høgh Andersen.

Femte sæson af “Vikings” får premiere på HBO Nordic torsdag den 30. november.

Med på rollelisten er blandt andre også danske Ida Marie Nielsen og Marco Ilsø.

Powered by Labrador CMS