Han bliver den sidste prins Philip

Games of Thrones stjernen Jonatha Pryce har fået rollen som dronningens mand i sæson fem og seks af 'The Crown'.

Udgivet Opdateret

Det bliver den Walisiske skuespiller Jonathan Pryce, vi kommer til at se i rollen som prins Philip i Netflix’s royale drama ‘The Crown’ i seriens sæson fem og seks. Det skriver blandt andet New York Post.

Artiklen fortsætter under videoen

Han kommer dermed til at spille overfor Imelda Staunton, der udfylder karakteren som dronning Elizabeth II og Lesley Manville i rollen som dronningens søster, prinsesse Margaret.

I serien, der nærmest har fået kultstatus, følger man dronning Elizabeth II gennem sit liv og regeringsperiode og nye skuespillere overtager de forskellige roller, efterhånden som hun bliver ældre.

I de to første sæsoner blev dronningen for eksempel spillet af Claire Foy mens den 10 år ældre Olivia Colman tog over i sæson tre. Jonathan Pryce tager over efter ‘Outlander’ stjernen Tobias Menzies, der spiller prins Philip i sæson tre og fire. I de to første sæsoner var det Matt Smith, der udfyldte rollen.

Jonathan Pryce er ikke mindst kendt for sin medvirken som High Sparrow i ‘Game of Thrones. Det var også ham, der spillede guvernør Weatherby Swann i ‘Pirates of the Caribian’ og pave Francis i ‘De to paver’. Sidstnævnte rolle indbragte ham en Oscar-nominering.

Han har desuden en lang karriere fra teatret bag sig og har vundet to Tony Awards for sine præstationer på scenen. Den første for hans Broadway debut ‘Comedians’ og den anden for hans rolle i musicalen ‘Miss Saigon’ fra 1991.

Sæson fire af ‘The Crown’ vil rulle over skærmene i slutningen af 2020. Sæson fem kommer, efter at være blevet forsinket af covid-19 pandemien, i 2022 mens der endnu ikke forelægger endelige oplysninger om sæson seks, der ifølge skaberen af serien, Peter Morgean, bliver den endegyldigt sidste.

Powered by Labrador CMS