Hadefuld Kanye West lukket ude

Stjernerapperen Kanye West er på grund af racistiske ytringer mod talkshowværten Trevor Noah blevet suspenderet fra Instagram

Kanye West er efter en række overtrædelser på det sociale medie Instagram blevet suspenderet fra at kommentere og lave opslag i 24 timer. (Arkivfoto).
Kanye West er efter en række overtrædelser på det sociale medie Instagram blevet suspenderet fra at kommentere og lave opslag i 24 timer. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Den 44-årige amerikanske rapper Kanye West - der officielt har skiftet navn til Ye - er blevet suspenderet fra det sociale medie Instagram i 24 timer.

Det sker, efter at han har frembragt hadefulde og racistiske ytringer rettet mod Daily Show-værten Trevor Noah på det sociale medie.

Det bekræfter en talsperson fra Meta - som er firmaet bag Instagram og Facebook - over for CNN.

- West overtrådte platformens politik om hadefulde ytringer, mobning og chikane, oplyser Meta-talspersonen ifølge CNN.

Gælder 24 timer

Suspensionen betyder, at rapperen er udelukket fra at skrive og kommentere opslag samt udføre andre handlinger på Instagram i 24 timer.

Den løftede pegefinger kommer i kølvandet på en række overtrædelser fra rapperens side. Han har flere gange skrevet hadefulde opslag om sin ekskone, Kim Kardashian, og hendes kæreste, Pete Davidson.

Blandt andet har han skrevet en række opslag, der omtaler "Skete" - en reference, som flere fans og medier mener, er en hentydning til Pete Davidson.

Vredesudbrud

- Jeg er virkelig bekymret for, at Skete vil gøre mine børns mor afhængig af stoffer. Han er i misbrugsbehandling hver anden måned, skrev rapperen på Instagram den 16. marts.

Umiddelbart inden suspensionen skrev Kanye West et opslag rettet mod talkshowværten Trevor Noah, efter han havde omtalt rapperens vredesudbrud over for Kim Kardashian og Pete Davidson på sociale medier.

Metas talsmand oplyser, at virksomheden vil tage yderligere skridt, hvis det er nødvendigt.

Powered by Labrador CMS