Grøn-arrangør: -Derfor er der ingen kvinder på plakaten

Det er et musikprogram uden kvindelige musikere, som Grøn i år præsenterer.

Udgivet Opdateret

Det er nogle af dansk musiks største navne, som stiller sig på scenen, når Grøn-karavanen til sommer buldrer afsted henover det danske sommerland.

Kvindefattigt program

Men det er samtidig et kvindefattigt program, som Grøn i år stiller med.

Det skyldes simpelthen, at det i år ikke har kunnet lade sig gøre at få kvindelige artister på scenen.

Det fortæller Theis Petersen, der er indsamlingschef for Muskelsvindfonden og arrangør af Grøn, der tidligere lød navnet Grøn Koncert.

– Jeg vil gerne understrege, at vi har spurgt adskillige kvindelige artister i år, ligesom vi har gjort forrige år og året før det, siger han torsdag eftermiddag på pressemødet for Grøn.

Han ønsker ikke konkret at sætte tal på, hvor mange kvindelige kunstnere, Grøn-karavanen har haft snøren ude efter, men han fortæller, at det er over otte.

Prioriterer bred vifte af musikere

Theis Petersen forklarer, at når Grøn sammensætter sit musikprogram, sker det ud fra en prioritering om at have en bred vifte af nogle af Danmarks største musikere på scenen.

– Når vi skal sammensætte musikprogrammet, tager vi de to-tre største navne inden for hver genre. Hvis vi skal lykkedes med at samle 160.000 mennesker til otte koncerter, så skal det være topartister inden for de lag, og der kan man så selv tænke over, hvor mange kvindelige artister der ligger i det lag, fordi der er en væsentlig overvægt af mandlige kunstnere kontra kvindelige kunstnere, siger indsamlingschefen og fortsætter:

– Det er et komplekst puslespil, og alle år har vi forsøgt at få kvindelige artister med. Og i år har det bare været sådan af forskellige årsager, at dem, vi har talt med, ikke kunne eller ikke ville.

Mangfoldighed er ikke hovedformålet

Indsamlingschefen understreger, at Grøn gerne vil bidrage til at sikre mangfoldighed i musikbranchen, men at det ikke er hovedformålet.

– Vi er alle sammen enige om, at det ville være fedt, hvis der var mere ligevægt i udvalget af mandlige og kvindelige kunstnere, men sådan er den virkelig, som vi skal købe os ind i, bare ikke, siger han og tilføjer:

– Jeg synes ikke, at vi bidrager til skævvridningen, fordi vi netop efterspørger, at der kommer kvindelige kunstnere, men Grøn er sat i verden for at lave en god oplevelse på 35. år, og det centrale for os er, at der kommer størst muligt overskud til det gode formål, siger Theis Petersen.

I år skal Rasmus Seebach, Scarlet Pleasure, Sivas og Ukendt Kunstner, Christopher, The Minds of 99, L.O.C., Node og Kongsted spille på Grøn.

Grøn turnéplan 2017

20/7 – København
21/7 – Kolding
22/7 – Aarhus
23/7 – Aalborg
27/7 – Esbjerg
28/7 – Odense
29/7 – Næstved
30/7 – København

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS