Grevinde Alexandra afslører alt: Sådan er forholdet til Joachim

I et stort interview om livet som royal, mor og sin skilsmisse afslører grevinde Alexandra, at hun måske aldrig var flyttet til Danmark. Men særligt én ting fik hende til at forlade Hong Kong.

Udgivet Opdateret

For Grevinde Alexandra har Danmark fået en helt speciel plads, siden hun rev sit liv op ved rødderne og flyttede til Danmark. Og da hun kom til Danmark i 1994 var det også en helt særlig oplevelse for storbypigen, der havde været vant til beton, biler og massevis af mennesker. Men det liv stod i skærende kontrast til det liv, som prins Joachim levede i Møgeltønder på Schackenborg.

Ja, faktisk blev hun sendt så hurtigt til Schackenborg, at hun slet ikke nåede at se København, afslører hun til Alt.dk.

– Jeg kan huske de lyse aftener, og hvordan alle døre og vinduer på Schackenborg stod åbne i sommervarmen. Jeg tror, prins Joachim havde været meget strategisk i forhold til at invitere mig om sommeren, for jeg er ikke sikker på, at jeg var flyttet til Danmark, hvis jeg var kommet hertil første gang om vinteren, ha ha, siger den tidligere prinsesse til Alt.dk.

Farvel til storbyen – og sin prins

Det gik hurtigt op for Alexandra, at det tidligere storbyliv ville være fortid. Det gik nemlig hurtigt, da hun først havde lært prins Joachim at kende. Hun sagde nemlig ja, da prinsen friede, inden brylluppet i november 1995. Her flyttede prinsessen også endegyldigt permanent til Danmark.

I det store interview fortæller Alexandra blandt andet, hvordan det var, at alle pludselig kiggede på den daværende prinsesse. Og det er en tid, som grevinde Alexandra i interviewet kigger tilbage på med erindringer om, hvordan tilvænningsprocessen formede hende som person.

Desuden fortæller grevinde Alexandra, hvordan det var at blive skilt fra Joachim i en familie, hvor skilsmisser langt fra er hverdag.  Men ifølge grevinden er de to stadig gode venner i dag, hvilket også gør, at de to børn, som grevinde Alexandra og prins Joachim har sammen, ikke er fanget i en grim skilsmisse.

Alexandra er i dag 54 år gammel og lever med sine to drenge, selvom Nikolai senest har været på Hærens Sergentskole i Varde, hvor han overraskende droppede ud og fire år på Herlufsholm.

Powered by Labrador CMS