Grandprix-felt kæmper med nerver før show

Nerverne er begyndt at sidde uden på tøjet for de ti artister i Dansk Melodi Grand Prix.

Udgivet Opdateret

Når der lørdag aften bliver afholdt Dansk Melodi Grand Prix i Royal Arena i København, bliver det et væsentligt andet show end først planlagt.

På grund af coronavirus og risikoen for smittespredning afholdes grandprixet nemlig uden publikum, men de ti artister skal fortsat optræde for tusindvis af tv-seere.

Artiklen fortsætter efter videoen

Og nerverne er begyndt at melde sig.

Finder ro inden show

Det kan Tanne Balcells skrive under på. Hun stiller op i grandprixet med makkeren Benjamin Rosenbohm i gruppen Ben & Tan.

– Jeg ved, at jeg kommer til at være et nervevrag lørdag aften, siger den 22-årige sangerinde, som tidligere har deltaget i X Factor som en del af Oh Lands pigegruppe Echo.

– I X Factor var jeg aldrig nervøs eller mærkede min krop ryste, men de sidste to gange, vi har sunget vores sang, har jeg rystet så meget, at jeg slet ikke kunne kontrollere det, siger hun.

Derfor har hun lagt en plan for, hvordan hun finder ro inden det store show.

– Jeg har aftalt med min sangcoach, at jeg skal høre One Direction-sange og danse rundt, for det gør mig i godt humør. Jeg var rigtig stor One Direction-fan, da jeg var yngre.

Armbøjninger og spurter

For aarhusianeren Benjamin Kissi, som stiller op med sangen Faith, hjælper det at flytte fokus fra hovedet ned i kroppen for at dulme nerverne.

– Jeg prøver at kombinere meditation med høj-intensitetstræning, for eksempel en hurtig spurt eller armbøjninger. Så kommer man ligesom i gang, og kroppen bruger tid og energi på noget andet, så tankemylderet forsvinder, siger han.

Maja Rudolph fra gruppen Maja og de sarte sjæle, som stiller op med Den eneste goth i Vejle, bruger den stik modsatte taktik. Hun fokuserer på at slappe så meget af som muligt.

– For mig hjælper det, hvis jeg slet ikke har noget på skemaet et par dage op til, men virkelig kan tage det med ro, lave noget, jeg godt kan lide, og lytte til sangen mange gange. Vi har nogle ting på programmet op til showet, men i hullerne vil jeg prøve at slappe af eller gå en tur, så jeg lige falder lidt ned, siger hun.

Tænker på familie og venner

23-årige Sander Sanchez’ taktik er at bære ting på kroppen, som minder ham om folk, han holder af. Han går med adskillige halskæder og øreringe samt fingerringe på de fleste fingre.

– Mine smykker giver mig ro. Jeg har fået eller købt mange af dem sammen med venner og familie, så på den måde har jeg dem altid med mig. Nogle af smykkerne har jeg haft, siden jeg var 12-13 år gammel, så de hjælper mig til at finde ro, siger han.

Når 28-årige Kenny Duerlund, som stiller op med sangen Forget It All, skal dulme nerverne, prøver han at undgå at blæse grandprix-oplevelsen for stort op i sit hoved.

– Jeg har gået og øvet mig lidt hjemme i køkkenet og talt med mine venner om showet. Men når jeg tænker på det, tænker jeg ikke, at jeg skal lave melodigrandprix for 1,6 millioner tv-seere. Jeg tænker, at jeg skal ind og synge en sang. Jeg prøver at gøre verden omkring det lille. Ellers bliver jeg freaket ud. Det handler om at holde det småt, selv om det er kæmpestort, siger han.

Bookmakernes favorit

Ifølge bookmakerne, så er behøver duoen Ben & Tan ikke være så nervøse, for det menes, at de løber med sejren i Dansk Melodi Grand Prix. Oddsansvarlig i Danske Spil Peter Emmike Rasmussen spår ikke de resterende otte deltagere de store chancer.

– Ben & Tan og Jasmin Rose er i vores øjne kæmpestore favoritter. Så er der et pænt stort spring ned til de resterende. Vi tror ikke, de har store chancer, siger Peter Emmike Rasmussen.

Desuden mener han, at de har en fordel i, at danskerne har givet deres besyv med om, hvor god de synes sangen er, da det var en af de tre sange, der blev stemt om i DRs regioner.

Både Unibet og Danske Spil regner med, at Ben & Tan får flest af seernes stemmer. Hos Danske Spil giver duoen pengene to gange igen, mens en sejr til Jasmin Rose, der optræder med sangen Human, giver pengene 2,75 gange igen.

Lørdag klokken 20.00 kan du se, om det faktisk er Ben & Tan, der bliver vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2020.

Powered by Labrador CMS