Gode råd efter din brystoperation

Foto: Heymate.

Det er derfor et emne, der berører mange danskere, hvilket er årsagen til, at vi i denne artikel vil give dig nogle gode råd til efter din brystoperation.

På hjemdagen og de efterfølgende dage

Normalt plejer man at komme hjem fra brystoperationen samme dag, og her har man stadig narkosen siddende i sin krop. Du vil derfor opleve, at du er træt, udmattet og muligvis har nogle kvalme-og svimmelture i større eller mindre grad.

Derfor er vores gode råd, at du sørger for altid at have en person ved din side, specielt de første par dage. Måske du kan få din mor til at arbejde hjemmefra eller at du kan få din kusine til at komme over og passe dig. Det handler bare om, at du har en, der værner lidt om dig, nu hvor du potentielt set, kan gå hen og blive rigtig dårlig.

Husk din medicin

Hos lægen får du også udleveret medicin, som vil lindre smerterne på dit brystparti. Dine bryster vil muligvis hæve op, blive ømme og rigtig stramme at røre ved. Dette kan være rigtig smertefuldt, og det er grunden til at din læge giver dig noget stærkt smertestillende.

Uanset hvor mange smerter du har, er det vigtigt, at du husker på, at smerterne ikke varer ved for evigt.

Husk nogle enkelte gåture

Når man lige har fået lavet bryster, er det måske rarest at ligge under dynen hele dagen lang, men det er ikke den mest effektive måde at komme af med dine smerter og fremskynde din helingsproces på.

Du er nødt til at tvinge dig selv op til at gå små ture i rundt i dit hus eller lejlighed, så din krop blive klar over, at du ikke er syg, men at du er i ophelingsfase. Dog er det stadig utrolig vigtigt, at du forholder din krop helt i ro ugerne efter din operation.

Spis som normalt

I forhold til madindtag kan du sagtens spise og drikke, som du normalt plejer. Mange oplever dog, at ens spisepræferencer ændrer sig, når man er narkoseramt og lige har været under en heftig operation.

Dog er det meget vigtigt, at du holder dig fra alkohol et meget langt stykke tid efter operationen, da dette kan forværre den måde dine ar heler på.

Det samme gælder med alle former for tobak, som vil øge din risiko for en infektion i arene.

Forhåbentligt kunne du bruge disse små tips til at få et overblik over, hvordan du bedst tackler situationen efter din operation.

Husk altid at kontakte din læge, hvis du støder ind i nogle problemer. Det er dem, der er eksperter på området.

Hvis du vil have mere viden om brystoperationer, kan du klikke her.

Produceret af Heymate

Powered by Labrador CMS