Gigantisk sportsstjerne har fået sin egen passage

Den mest scorende spiller i NFL's historie er danske Morten Andersen. Den elegante kicker stoppede sin lange karriere i 2008 - men nu har han fået sin helt egen Morten Andersens Passage i sin danske hjemby.

Det er en kæmpe sport i USA – amerikansk fodbold. Her et foto fra sidste års Super Bowl. Arkivfoto: USA Today Sport/Scanpix
Det er en kæmpe sport i USA – amerikansk fodbold. Her et foto fra sidste års Super Bowl. Arkivfoto: USA Today Sport/Scanpix
Udgivet Opdateret

Han er den mest scorende nogensinde i den amerikanske NFL-liga – og et mega-kendt navn “over there”.

Det er 57-årige Morten Andersen, vi taler om – manden der som blot den niende europæer er blevet optaget i Pro Football Hall Of Fame.

Den danske sportsstjerne har fået sin egen passage i hjembyen Struer.

Det skete mandag den 29. januar under stor jubel og festivitas.

Kickeren fik sin egen plads

På forhånd havde Struers borgmester, Niels Viggo Lynghøj, lovet at Morten Andersen skulle have en gave – men ikke hvilken gave, der var tale om.

Men den dansk-amerikanske fodboldstjerne fik altså sin egen plads – “Morten Andersens Passage”.

Mandag blev en stor dag for rigtig mange mennesker, der – ligesom Morten Andersen – har tilknytning til Struer.

En beæret gave-modtager

Den pensionerede NFL-spiller rejste til USA tilbage i 1977 og blev 40 år senere hædret med optagelse i føromtalte “Hall of Fame” som historiens mest scorende spiller.

Efter afsløringen af gaven, som Morten Andersen blev meget beæret over, var der musik og i øvrigt også hotdogs.

Sidstnævnte skulle nemlig være en af Morten Andersens absolutte favoritspiser.

 

Fakta om Morten Andersens liv indtil nu:

Morten Andersen rejste fra Struer i 1977 – og blev 40 år senere optaget i amerikansk fodbolds Hall of Fame som den mest scorende i historien.

Struer-drengen begyndte NFL-karrieren i 1982 for New Orleans Saints og spillede siden 25 sæsoner for fem forskellige hold.

Undervejs nåede han en række rekorder – flest scorede point i løbet af en karriere (2544), flest field goals (565) og flest spillede kampe (382).

Da han stoppede, var han den kicker i sportens historie, der havde scoret flest field goals fra mere end 50 meters afstand (40 styk).

Morten Andersen følger med optagelsen i Pro Football-organisationens Hall of Fame i fodsporene på sin ven, den norske kicker Jan Stenerud, som blev optaget i 1991 og efterfølgende blev fejret på behørig vis i sin hjemby Fetsund i Norge.

Morten Andersen er nu den første dansker, den tredje europæer og den niende spiller født uden for USAs grænser i Hall of Fame.

I 1999 fik Morten Andersen tildelt Struer Byråds Ærespris.

Kilde: Struer Kommune og Lemvig Folkeblad

Powered by Labrador CMS