Ghita Nørby døber ny rose

Søndag den 24. juni er Rosens Dag over hele Danmark. I Hillerød gør man ekstra meget ud af dagen, idet Kgl. skuespiller Ghita Nørby døber en helt ny rose fra den internationalt anerkendte rosenforædler Rosa Eskelund.

Udgivet Opdateret

Den nye rose er til ære for Inger Schierning, der er formand for Det Danske Rosenselskab og markerer samtidig startskuddet til World Rose Convention, som i år afholdes i Danmark med deltagelse af hundredvis af rosenentusiaster fra hele verden.

Hvis man er interesseret i roser, er der al mulig grund til at lægge vejen forbi Plantorama i Hillerød, hvor man søndag den 24. juni markerer Rosens Dag. Her kan man udover de mange smukke haveroser også møde Kgl. skuespiller og rosenelsker Ghita Nørby, der i dagens anledning har påtaget sig det ærefulde hverv at navngive en helt ny rose fra rosenforædler Rosa Eskelund.

Den nye rose navngives til ære for formand/præsident for Det Danske Rosenselskab Inger Schierning i anerkendelse for hendes enorme indsats for at få rosenelskere fra hele verden til Danmark i forbindelse med 18. World Rose Convention, som afholdes i dagene 28. juni – 5. juli.

– Jeg er meget glad for at kunne hædre Inger Schierning med en skøn, duftende rose, og så er det jo vidunderligt, at hele Danmarks Ghita Nørby skal stå for navngivningen. Det kan næsten ikke blive bedre, siger rosenforædler Rosa Eskelund, Roses Forever.

En af verdens bedste

Rosa Eskelund er internationalt anerkendt som en af de mest innovative rosenforædlere i verden. Fra sit forædlingsgartneri på Sydfyn har hun gennem årene fremelsket adskillige internationale prisvindere af skønne roser, som nu dyrkes over det meste af kloden.

Kgl. skuespiller Ghita Nørby – der selv er en stor rosenentusiast – har tidligere haft æren at navngive nye roser fra Rosa Eskelund. Hun har også fået sin helt egen rose med navnet ’Fru Nørby’ fra Rosa Eskelund.

Powered by Labrador CMS