Fylder år på lucia-dag

Såvel bredden som eliten har været drivkraft for Morten Mølholm Hansen, der har taget hul på sit 30. år i Danmarks Idrætsforbund. 13. december fylder han 60 år

Morten Mølholm Hansen fylder 60.
Morten Mølholm Hansen fylder 60.
Udgivet Opdateret

Det er meget sigende for Morten Mølholm Hansen, at han på sin 60-års fødselsdag, mandag den 13. december, er på arbejde i Paris som et led i de danske forberedelser til OL i 2024.

Idrætten har fyldt det meste af hans liv, og siden 1992 har Danmarks Idrætsforbund (DIF) været hans arbejdsplads, de seneste seks år som administrerende direktør.

Inden han nåede topposten, var han leder af det idrætspolitiske sekretariat, informationschef, kommunikationschef og udviklingschef i forbundet.

Allerede som udviklingschef var han en drivende kraft i forhold til at udvikle foreningsidrætten, så den blev mere tidssvarende og tog et større samfundsansvar.

Bredden og eliten

Når Mølholm, der også er generalsekretær i Danmarks Olympiske Komité, snakker om sin drivkraft i jobbet, er man heller ikke i tvivl om, at breddeidrætten betyder lige så meget for ham som elitesporten.

- Min drivkraft er, at jeg elsker sporten, både den brede og elitære, fordi jeg kan se, hvor meget idræt betyder for mange mennesker, siger Morten Mølholm Hansen.

- Hvordan idrætten gør en forskel med mindeværdige oplevelser, der holder sammen på befolkningen, og skaber daglige, lokale fællesskaber, har en samfundsmæssig effekt og kan hjælpe folk, der har det svært i livet.

Hjem fra Paris

I disse år har Mølholm på elitesiden haft stor grund til at juble på alverdens store arenaer, når det danske flag er strøget til tops ved nogle af de største begivenheder.

- Jeg er stolt over, at dansk elitesport er lykkedes med at være på et stabilt højt niveau i 10-12 år, selv om min rolle begrænser sig til at være med til at skabe de bedste rammer og skaffe midler, så atleterne er bedst muligt forberedt.

Selv er Mølholm aktiv tennisspiller i Birkerød Tennisklub, hvor han på frivillig basis hjælper til med bestyrelsesarbejdet.

Morten Mølholm, der er gift med Ditte Tang Johansen og har døtrene Anna og Karoline, kan se frem til fejring, men den må vente et par dage til efter hjemrejsen fra Paris.

Powered by Labrador CMS