Forsvarsklippens umulige kamp for livet

René Henriksen fik sidste år konstateret uhelbredelig kræft. Dermed kæmper den tidligere landsholdsanfører, der 27. august fylder 50 år, sit livs hårdeste kamp.

René Henriksen (til venstre) var anfører for det danske landshold i 25 af sine 66 A-landsholdskampe. Foto: Javier Soriano/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Du har uhelbredelig kræft.

Den triste melding fik den tidligere landsholdsanfører René Henriksen sidste år, da han fik konstateret knoglemarvskræft.

Dermed er den tidligere forsvarsklippe – 13 år efter at han indstillede sin aktive karriere – i gang med en ny kamp, der aldrig kan vindes, men blot gå i forlænget spilletid i forhåbentligt mange år endnu.

– Det er en sygdom, jeg sagtens kan leve med i mange år. Men som sportsmand generer det mig, at jeg ikke kan vinde. At jeg ikke kan få sygdommen udryddet.

– Til gengæld kan jeg få den bragt ned på et minimum, så jeg i det mindste kan spille uafgjort, sagde René Henriksen til Ekstra Bladet i maj sidste år.

Brød igennem i sen alder

Eksspilleren, der tirsdag den 27. august fylder 50 år, brød igennem på topplan i en sen alder.

Men han nåede alligevel at være med ved fire slutrunder for Danmark og spille sig til en stor plads i hjerterne hos de fleste danske fodboldfans.

Forsvarsspilleren startede den professionelle karriere hos AB’s succesrige hold i slutningen af 1990’erne.

I 1999 vandt han den danske pokalturnering med klubben, og han blev desuden kåret som årets pokalfighter.

Samme år skiftede René Henriksen til græske Panathinaikos, hvor han blev i seks år. I 2004 var han med til at vinde det græske mesterskab og den græske pokalturnering med klubben, som han spillede over 200 kampe for.

Hjem til AB

I 2005 vendte René Henriksen hjem til AB og sluttede karrieren af med en sæson i den næstbedste række.

Forsvareren var 28 år, da han i marts 1998 debuterede på A-landsholdet.

Samme år var han med ved VM i Frankrig uden at få spilletid, men det skulle snart ændre sig.

René Henriksen blev fast mand i landsholdets forsvar fra 1999 og frem til stoppet på landsholdet i 2004.

Det resulterede i 66 A-landskampe og fire slutrundedeltagelser, VM i 1998 og 2002 samt EM i 2000 og 2004.

René Henriksen overtog anførerbindet for Danmark midt under VM i 2002, da daværende landstræner Morten Olsen satte anfører Jan Heintze på bænken til den afsluttende kamp i gruppespillet mod Frankrig.

Henriksen beholdt anførerbindet, indtil han i 2004 indstillede karrieren på landsholdet efter 0-3-nederlaget til Tjekkiet ved EM.

Powered by Labrador CMS