Forlader Joachim: Prinsesse Marie vender hjem

Prinsesse Marie kunne ikke lade sit hjertebarn stå alene.

Udgivet Opdateret

I det danske kongehus har mange historier i den seneste tid handlet om, at den ene royale efter den anden flytter til udlandet.

Først var det Joachim og Marie, som ville flytte til Frankrig, så Joachim kunne tage en prestigefyldt uddannelse i det franske, men sidenhen kom det frem, at Mary og Frederik ville sende de fire børn på et skoleophold i Schweiz, hvor kronprinsesse Mary også ville flytte med.

Men bedst som man troede, at hele det danske kongehus var flyttet ud af landet – så sker der noget spændende. Prinsesse Marie vender nemlig hjem igen – i hvert fald for en stund.

Umiddelbart skulle man ellers ikke tro, at Marie havde et stort incitament for at forlade børn, mand og livet i Paris, men der er alligevel én ting, der kan lokke prinsessen væk. Og det er en af hendes helt store mærkesager – nemlig kampen mod madspild.

Stort projekt

I november vender prinsessen nemlig hjem til København, hvor hun skal deltage i lancerering af en familiekogebog. Bogen ‘Mad med respekt’ er skrevet af Selina Juul. Og hvis det navn ikke lige vækker den store genklang, så er det hende, der har stiftet foreningen Stop Spild af Mad.

Nu fristes man til at tro, at prinsesse Marie er gode venner med Selina Juul, men faktisk har prinsessen selv været med til at bidrage til bogen. Der er nemlig et royalt islæt, da Marie har lavet flere opskrifter til kogebogen.

Men der er også en række andre kendte, som har lagt hjerteblod i den nye bog. Det drejer sig blandt andet om Timm Vladimir, Francis Cardenau, Michel Michaud og Louisa Lorang. Bogen udkommer den 5. november.

I forbindelse med besøget vil prinsessen også deltage som æresgæst ved middagen Annual International Stop Wasting Food Dinner 2019. Middagen foregår hos den svenske ambassadør, Fredrik Jörgensen, i København.

Powered by Labrador CMS