Fordømmer band-kammerat

Heavy metal bandet Iced Earth tager afstand fra deres egen guitarists involvering i stormen på Kongressen

Jon Schaffer ses her i den blå jakke inde i regeringsbygningen under urolighederne den 6. januar. Foto: Scanpix/ ROBERTO SCHMIDT / AFP)
Udgivet Opdateret

Medlemmerne af heavy metal bandet Iced Earth tager i en fælles erklæring afstand til bandets guitarist Jon Schaffer. Det sker i kølvandet af, at han er blevet efterlyst af de amerikanske myndigheder for at være involveret i urolighederne i og omkring den amerikanske regeringsbygning i Washington den 6. januar.

Det skriver blandt andet NME.

Artiklen fortsætter under videoen

Jon Shcaffer er en af de mange demonstranter, der er blevet spottet på billeder inde fra bygningen under de voldsomme uroligheder, som kostede fem mennesker livet.

Erklæringen er blevet offentliggjort via et opslag på bassist Luke Appletons Instagram-profil.

”Vi tolererer absolut ikke og støtter heller ikke de optøjer eller de voldshandlinger, som oprørerne var involveret i den 6. januar i regeringsbygningen,” står der blandt andet i opslaget.

Der er allerede blevet rejst op imod et par hundrede sigtelser mod deltagere i optøjerne, men der forelægge ikke oplysninger om, hvorvidt en af disse gælder Jon Schaffer.

Iced Earth er i øvrigt ‘en gammel kending’ for mange fans af danske Volbeat. Det nordamerikanske band var blandt andet med som opvarmningsband på Volbeats eropæiske 2013 turné, som blev indledt i Milano, Italien, den 11. oktober.

Powered by Labrador CMS