For syg til at deltage

Melder fra til flere arrangementer

Den norske kronprinsesse Mette-Marit er stadig hårdt ramt af en kronisk variant af lungesygdommen lungefibrose - så hårdt ramt, at hun må melde afbud til flere arrangementer.
Udgivet Opdateret

Den norske kronprinsesse Matte-Marit er så hårdt ramt af en kronisk variant af lungesygdommen lungefibrose, at hun fredag måtte melde afbud til flere arrangementer i Oslo.

Afbudene kommer efter Mette-Marit er blevet forkølet.

Efterfølgende har hun fået foretaget en corona-test, oplyser hoffets assisterende kommunikationschef Sven Gjeruldsen til avisen Svensk Damtidning.

Når hoffet passer så godt på Mette-Marit er det fordi hun i 2018 meldte ud, at hun lider af den kroniske sygdom lungefibrose.

Inden diagnosen for tre år siden blev stillet, måtte kronprinsessen igennem en større udredning.

– Jeg har i en del år til tider haft helbredsproblemer, og nu ved vi mere om, hvad det bunder i. Det gør, at min arbejdskapacitet vil variere. Kronprinsen og jeg vælger at informere om det nu, blandt andet fordi det fremover bliver nødvendigt at planlægge perioder uden et officielt program. I forbindelse med behandling – eller når sygdommen er mere aktiv – vil det være nødvendigt, sagde kronprinsesse Mette-Marit dengang.

De arrangementer Mette-Marit måtte melde afbud til, var alle i forbindelse med den store Nobel-prisfest, der i denne weekend holdes i både Norge og Sverige.

Powered by Labrador CMS