For første gang: Nu kommer Amy Schumer til Danmark

Amy Schumer gæster Danmark i september. Foto: EDUARDO MUNOZ/Scanpix.
Amy Schumer gæster Danmark i september. Foto: EDUARDO MUNOZ/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Amy Schumer kommer til september til Danmark, hvor hun kan opleves på slap line.

Amy Schumer er kendt for sketchserien Inside Amy Schumer, hvor hun kommer med betragtninger af samfundets behandling af kvinder. Den har kørt siden 2013, hvor den nu 34-årige komiker netop havde fået sit store live-gennembrud i Last Comic Standing.

I Inside Amy Schumer sætter hovedpersonen fokus på amerikanske kvindeidealer – især hendes egen størrelse, som i hjemlandet kaldes plus size – og sidste år modtog hun både den prestigefyldte Peabody Award og en Emmy for sit arbejde med serien.

Debut som manuskriptforfatter

2015 blev også året, hvor Schumer debuterede som filmmanuskriptforfatter og -hovedrolle-indehaver i den Judd Apatow-instruerede Trainwreck. Filmen blev en kæmpe succes i USA og blev også varmt modtaget i Danmark, hvor den havde premiere i september.

Amy Schumer gør sig dog også på livescenen. Senest har hun arbejdet sammen med superkomikeren Chris Rock, der sidste år instruerede hendes Live at the Apollo-show, der er blevet vist på HBO Nordic. Her kan kan man opleve Schumer for fuld vulgær udblæsning i forlængelse af Inside Amy Schumer.

Prøver kræfter med Europa

Nu vil Schumer prøve kræfter med Europa, og efterårsturnéen inkluderer hendes første optræden på dansk grund. Det bliver Københavns Forum, der den 2. september lægger scenegulv til den populære komikers udskejelser, og det kommer med garanti ikke til at gå stille for sig.

Billetter kan købes hos Billetlugen.

Powered by Labrador CMS