Fodboldglad prins råber op om racisme

Storbritanniens kommende konge fordømmer racisme i fodbold

Udgivet Opdateret

At prins William er bidt af fodbold er næppe den store hemmelighed for royale fans. Nogle er sikkert også helt med på, at hans favorithold er Birmingham klubben Aston Villa, som han ivrigt følger – også live på stadion, når muligheden byder sig.

Artiklen fortsætter under videoen

Han har desuden siden 2006 været præsident for det engelske fodboldforbund og det kunne meget vel være i den forbindelse, han nu tyer til Twitter med flere opråb om racisme i netop fodboldsporten.

“Racisme i fodbold, hvad enten det er på banen, på tribunen eller på sociale medier, er foragteligt, og det skal stoppe nu,” skriver han i ét indlæg.

I et andet gør han sig til talmand for, at alle har et ansvar for at skabe et miljø, hvor racistisk adfærd ikke tolereres. På stadions men også i de sociale medier, der flittigt benyttes af fodboldverdenen.

Han følger så op i et tredje, hvor han roser alle, både spillere, supportere og klubber, der tager afstand fra racismen.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, prinsen udtaler sig om problemer i sportens og specielt fodboldens verden. Så sent som i 2020 deltog han i en rundbordsdiskussion med blandt andet David Beckham om udfordringer omkring den mentale sundhed i det britiske fodboldmiljø.

Prinsen har desuden bidraget til BBC dokumentaren ‘Fodbold, prins William og vores mentale helbred’, der sidste år løb over de britiske TV-skærme.

Powered by Labrador CMS