Fire dage i koma

Den danske rapper USO fik sidste år et hjertetilfælde til et velgørenhedsløb. Efter et år med genoptræning deler han sin historie med offentligheden

Udgivet Opdateret

Den danske rapper USO, som lyder det borgerlige navn Ausamah Saeed, faldt sidste år om med et hjertestop ved et velgørenhedsløb.

Det fortæller han i et opslag på sin instagramprofil, hvor han efter længere tids overvejelser har valgt at dele sin historie.

- På turen fik jeg et hjertestop på grund af en forsnævret kranspulsåre og faldt om. Jeg blev erklæret klinisk død. Jeg fik hurtigt hjertemassage og stød.

- Efterfølgende blev jeg kørt på Rigshospitalet, hvor jeg lå i koma og blev holdt i live via en respirator. Jeg vågnede efter fire dage på intensiv, skriver han i opslaget.

Genoptræning

Den aarhusianske rapper har det seneste år været igennem et forløb med genoptræning for at komme ovenpå igen.

- Jeg har nu fået det bedre, og lægerne siger, at jeg nok vender tilbage til en normal tilstand igen. Derfor har jeg valgt at åbne op og fortælle lidt mere detaljeret om min oplevelse.

- Jeg håber, det kan inspirere nogle til at få mere viden omkring førstehjælp og hjertesygdomme, skriver han i opslaget.

USO medvirkede i den 11. sæson af underholdningsprogrammet 'Vild med dans' i 2014. Her var hans dansepartner den professionelle danser Jenna Bagge. (Arkivfoto).
USO medvirkede i den 11. sæson af underholdningsprogrammet "Vild med dans" i 2014. Her var hans dansepartner den professionelle danser Jenna Bagge. (Arkivfoto).

Kent for 'Hey Shorty'

42-årige USO er blandt andet kendt for sangen "Hey Shorty", som han har lavet sammen med sangerne Kato og Johnson i 2010, ligesom han er kendt for singlerne "Skru op" og "Dans som Michael Jackson" fra 2012.

Privat er han gift med skuespilleren Lykke Sand. Sammen har de en datter på et år.

Powered by Labrador CMS