Filmhistoriens mest ikoniske sko fundet – i god behold

Det føderale politi, FBI, har efter års jagt fundet nogle meget berømte sko.

Udgivet Opdateret

I 1939 begejstrede Judy Garland filmseere verden over i rollen som Dorothy Gale i fantasy-filmen Troldmanden fra Oz. I filmen rejser Dorothy fra Kansas til drømmelandet Oz og undervejs på sin rejse er hun iført nogle ikoniske røde sko. Har du set filmen, så kender du skoene.

Gennem 13 år har skoene haft en helt særlig rolle hos ordensmagten. De har nemlig været væk. I 2005 blev skoene stjålet fra den permanente udstilling i Minnesota, som er helliget Garlands liv og virke. Nu er de – efter involvering af det føderale politi FBI – dukket op igen, skriver amerikanske medier som for eksempel CBS.

På et nyligt pressemøde fortælles det, at der endnu ingen anholdte er i sagen, men der er mistænkte, og ordensmagten lover at arbejde videre med sagen, skriver CBS.

Robert Stein fra Grand Rapids Police siger, at politiet gennem årene har holdt tæt omkring forskellige rygter, der har floreret efter sko-tyveriet, der blev gennemført helt uden fingeraftryk eller andre spor.

– Politiet har overhovedet ikke haft hverken beviser eller spor at arbejde med. Efterforskeren frygtede, at tyven ville ødelægge skoene, hvis vedkommende fandt ud af, at vi var på sporet af ham. Derfor reagerede vi ikke på rygterne, der opstod omkring, hvem der gjorde det. Vi var sikre på, at informationen, vi skulle brude, en dag ville dukke op, lyder det.

Skoene vurderes at have en værdi omkring en million dollar, men på museet mener man, at værdien kan være det dobbelt.

Powered by Labrador CMS