Fik tæsk af partnere

Den professionelle danser Malene Østergaard blev i den tidlige del af sin karriere udsat for både fysisk og psykisk vold, fortæller hun til alt.dk

Udgivet Opdateret

Malene Østergaard, der i efteråret vandt "Vild med dans" med skuespilleren Caspar Phillipson, sætter ord på et hårdt miljø i dansebranchen, som hun oplevede fra en ganske ung alder.

Til Alt for damerne fortæller hun blandt andet om, hvordan hun i en alder af 16-17 år rejste til Italien og Hongkong for at danse. 

Her beretter hun om en hård kultur, hvor man måtte makke ret, hvis man ville danse sig til tops.

Det gjorde hun så. Men det har sat sine spor.

Mentalt usundt

Hun beskriver selv, at det har været mentalt usundt for hende at være i, og at det gav en hel skæv indgang til livet.

Det hårde miljø bestod blandt andet i både fysisk og psykisk vold fra sine dansepartnere og -trænere, fortæller hun til magasinet.

- Jeg fik aldrig selv sagt fra, fordi jeg altid har været en lidt stille og forsigtig pige.

-  Jeg blev selvfølgelig ked af det og påvirket. Det var helt skrækkeligt at være i, siger hun til mediet.

Ulige magtfordeling

Det var især svært at sige fra over for dansepartnerne. I danseverdenen er der væsentlig flere kvinder end mænd, og det skaber en ulige magtfordeling, fortæller Malene Østergaard.

Man blev simpelthen nødt til at finde sig i de ting, der blev gjort. Alternativet var at stå uden en dansepartner.

De mange negative følelser og oplevelser, som hun tager med sig fra den tidlige periode af hendes karriere, har hun siden været nødt til at bearbejde. Det har hun blandt andet gjort ved at tale med sine nærmeste om det.

Vil altid fylde

Også meditation og yoga har for Malene Østergaard været gavnlig i bearbejdningsprocessen. Hun fortæller videre til Alt for damerne, at hun igennem dette har fundet et mindset, som har givet hende styrke.

VILD MED DANS

Vild med dans er et dansk tv-program og dansekonkurrence, der blev sendt for første gang i 2005 på TV 2. 

Programmet er den danske udgave af det britiske tv-program og dansekonkurrence Strictly Come Dancing, og er en del af det internationale tv-koncept Dancing with the Stars, hvor en kendt personlighed parres med en professionel dansepartner, og efterfølgende skal konkurrere mod andre par i hovedsagligt standard- og latin-danse. 

Parrene bedømmes efter hver dans af et hold af dommere, som giver point mellem 1-10, og sammenholdt med seernes stemmer (gennem sms-afstemninger) besluttes det, hvilket par, der skal forlade programmet frem til finalen, hvor ét par kåres som vinder. 

Dommerpanelet har siden programmets start hovedsagligt bestået af Jens Werner (sæson 1-18), Anne Laxholm (sæson 1-18), Britt Bendixen (sæson 1-15 og 17-18), Allan Tornsberg (sæson 3-7), Nicolaj Hübbe (sæson 8-18) og Marianne Eihilt (sæson 16-18). 

Ved sæson 19 trådte Bendixen tilbage som dommer, og Sonny Fredie-Pedersen overtog.

Sæsonens tolv konkurrerende par bliver annonceret omkring juli-august, mens selve programmet forløber over tolv uger, som regel fra starten af september frem til slutningen af november.

Den professionelle danser skal hver uge lære den kendte person en ny dans indenfor standard- eller latin-genren, som skal fremføres live foran dommere og publikum, hvor sværhedsgraden og forventningerne fra dommerne vokser hver uge.

Programmets værter har gennem tiden varieret med blandt andet Andrea Elisabeth Rudolph (sæson 1-2 og 4-6), Claus Elming (sæson 2-14), Sarah Grünewald (sæson 10-18) og Christiane Schaumburg-Müller (sæson 7-9 og 15-18). 

Ved sæson 19 i 2022 overtog Martin Johannes Larsen værtsrollen for Schaumburg-Müller, og han og Grünewald var værter.

Kilde: Wikipedia

Selv om det har hjulpet at reflektere over oplevelserne, fortæller hun, at det altid vil fylde i hende. Det bliver dog mindre og mindre hele tiden, siger hun til Alt for damerne.

I teenageårene oplevede Malene Østergaard et hårdt miljø i dansebranchen. Det er noget, den nu 34-årige professionelle danser har måttet bearbejde. (Arkivfoto).
I teenageårene oplevede Malene Østergaard et hårdt miljø i dansebranchen. Det er noget, den nu 34-årige professionelle danser har måttet bearbejde. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS