Fik det vildeste tilbud

Skuespilleren Morten Hee Andersen ville komme til at fortryde det inderligt, hvis han havde sagt nej til hovedrollen i DR's nye dramaserie "Carmen Curlers"

Udgivet Opdateret

Det er kun seks ĂĄr siden, at Morten Hee Andersen blev uddannet skuespiller.

I den tid - og i en alder af 31 år - har han landet hovedrollen i sit tredje store søndagsdrama på DR, "Carmen Curlers", efter "Fred til lands" i 2019 som psykopaten Mike, der terroriserer et helt lokalsamfund, og sit store gennembrud som den forpinte præstesøn August i "Herrens veje" fra 2017.

Den første sæson af "Carmen Curlers" fik premiere i begyndelsen af oktober, og der er allerede to nye sæsoner på vej.

- Det er nok det vildeste jobtilbud at få. Det har jeg aldrig prøvet før, lyder det fra Morten Hee Andersen.

Krævede betænkningstid

Selv om han beskriver det som det vildeste jobtilbud at portrættere den ambitiøse opfinder af den elektriske papillot, krævede det alligevel betænkningstid.

For mens optagelserne stĂĄr pĂĄ, er kalenderen blokeret for andre roller.

- Jeg tænkte på at ligge som 80-årig og tænke tilbage på dengang, jeg havde rolle, som man fik lov at følge igennem tre sæsoner. Det var sgu meget fedt, tænkte jeg. Det er jo en kæmpe gave, siger Morten Hee Andersen og fortsætter:

- Det bedste er bare at holde næsen i sporet og lave sit arbejde i stedet for at tænke på konsekvenserne. Så jeg holder bare fokus på, at jeg ved, hvor jeg vil have ham hen, og hvad der skal ske undervejs. Det er en kringlet rute, han skal igennem, og jeg er bare med på rejsen. Så jeg er glad. Det er virkelig en stor mulighed.

I sin nye rolle som Axel Byvang i 'Carmen Curlers' kan Morten Hee Andersen genkende elementer af sig selv. - Hvis jeg forstørrede det op og fjernede min egen naturlige stopklods, kan jeg godt forstå Axels kompromisløshed, vilje til at fortsætte uanset hvad og behovet for at lykkes, som næsten kan føles eksistentielt, lyder det fra skuespilleren. (Arkivfoto).
I sin nye rolle som Axel Byvang i "Carmen Curlers" kan Morten Hee Andersen genkende elementer af sig selv. - Hvis jeg forstørrede det op og fjernede min egen naturlige stopklods, kan jeg godt forstå Axels kompromisløshed, vilje til at fortsætte uanset hvad og behovet for at lykkes, som næsten kan føles eksistentielt, lyder det fra skuespilleren. (Arkivfoto).

"Carmen Curlers" kan ses på DRTV hver fredag og i fjernsynet på DR1 hver søndag klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS