Fifty Shades er stadig populært i soveværelset

Måske du var en af dem, som havde spået Fifty Shades of Grey-triologien til blot at blive en døgnflue? I så fald må man sige, at du har taget grueligt fejl.

Udgivet Opdateret

Fifty Shades of Grey-triologien blev til mere end blot en døgnflue. Bøgerne, som senere har udviklet sig til at blive til film set af flere millioner verden over, har nemlig taget folk med storm.

Mange har forsøgt at sætte ord på, hvad det er Fifty Shades of Grey kan gøre ved folk.

Måske du selv har prøvet at opleve den spænding, der følger med, når man læser trilogien eller ser filmen?

I så fald er du nok enig i, at historien kan noget helt særligt.

Men hvad er det særlige ved Fifty Shades of Grey-trilogien, og hvorfor har den været med til at sætte gang i salget af S/M-sexlegetøj og bondage? Det giver vi dig svaret på her!

Stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, serverer her tre af årsagerne til den store popularitet.

Vi tør sætte ord på lysterne

Mere end 65 millioner verden over har været vidne til, hvordan Mr. Grey altid mestrer det frække sprog til perfektion, når han har lyst til at dyrke sex med Anastasia.

Og selvom du måske har følt dig kastet tilbage i biografsædet eller lænestolen, har du med garanti været betaget.

For langt de fleste af os kan hurtigt blive enige om, at der ikke findes noget frækkere end når man tør sige, hvad man vil have. Og dét tør Mr. Grey.

Måske er det netop derfor, vi bliver så betagede af ham. Og måske endda får så meget inspiration fra både hans og Anastasias replikker, at vi tør efterligne nogle af dem.

Vi har trods alt set, at det i sidste ende bærer frugt.

Vi får inspiration

Hvis du har stiftet bekendtskab med Fifty Shades of Grey-universet, er du også klar over, at det er et meget farverigt univers.

Hovedpersonen, Mr. Grey, er ikke stor fan af ”vaniljesex,” men foretrækker i høj grad S/M-sex og bondage.

Derfor er Fifty Shades of Grey med til at illustrere for os ganske almindelige mennesker, hvordan sex også kan folde sig ud og være spændende.

Mr. Grey viser os, hvordan vi med butt plugs, pisk og bind for øjnene kan opnå vanvittig intimitet med vores partner.

Og den form for sex er noget, som vi kommer til at stifte bekendtskab med – og hive med ind i de private gemakker. Det mener Christian Graugaard, som er professor i sexologi ved Aalborg Universitet.

– I fremtiden vil vi sandsynligvis se, at flere og flere er åbne om det erotiske og eksperimenterer med grænseoverskridende former for sex, fortæller han til Berlingske.

Vi kan lære noget af Mr. Og Mrs. Grey

Hvis du går rundt med en hemmelig, fræk fantasi, er du med garanti ikke den eneste. Langt de fleste af os har nogle frække tanker om, hvad der kan foregå i soveværelset.

Men vi er bange for at overskride vores egne og vores partners grænse.

Netop derfor mener den amerikanske psykolog Linda Bloom, at Mr. Og Mrs. Grey kan lære os noget vigtigt i soveværelset:

– Et af de vigtigste budskab, som trilogien sender, er at to voksne mennesker deler en fælles forståelse for hinandens grænser for seksuelle oplevelser. Det kan være med til at forbedre kvaliteten af oplevelsen og måske endda forholdet mellem dem, skriver hun på det amerikanske website Psychology Today.

Derfor burde der i virkeligheden ikke være noget, som burde holde os tilbage i kampen for at opnå et hedt og lidenskabeligt forhold, som er inspireret af Fifty Shades of Grey.

Opladelig penisring

De nyeste produkter i serien blandt andet tæller en opladelig penisring og en vibrerende analkæde:

– Jeg har for ganske kort tid siden set de nye produkter i serien, da jeg var på den kendte sexmesse, Eurofame, i Hannover, siger Mathilde Mackowski og fortsætter:

– Det der slog mig ved den nye kollektion er, hvordan producenten har leget meget mere med materialerne. De har givet produkterne en ansigtsløftning, og derfor synes jeg, de er blevet mere luksuriøse i udseendet og udtrykket.

– Der er brugt materialer som glas, rustfrit stål og silikone i smukke mørke og grå nuancer, forklarer Mathilde Mackowski.

Den nye film i Fifty Shades of Grey-triologien ”Fifty Shades Darker” får premiere i landets biografer den 9. februar.

Powered by Labrador CMS