Fie Laursen: -Mine drømme er større end folks had til mig

Under overfladen gemmer der sig en ukuelig fandenivoldskhed, som har gjort hende til den, hun er i dag.

Udgivet Opdateret

Der skal en god portion fandenivoldskhed til for at hamle op med den modstand, som Fie Laursen har mødt i sit virke som blogger, forfatter og Youtube-fænomen.

I løbet af årene er den 21-årige blogger blevet omtalt på godt og ondt.

Og Fie Laursen oplever selv, at mange mennesker i dag har en holdning til hendes person.

Springer ud som sangerinde

Nu er hun igen aktuel, og denne gang i rollen som sangerinde.

Og skulle et kor af kritikere møde hende, tager hun det med oprejst pande.

Tror på sig selv

For Fie Laursen handler det nemlig om at turde tro på sig selv, også når andre ikke gør det.

– Mine drømme er større end folks had til mig. Hvis jeg blev ved med at lytte til folk, så ville jeg miste troen på mig selv, siger hun og fortæller, at hun fra barnsben har haft en indre kampgejst, fordi folk fortalte hende, at hun ikke kunne noget.

Modstand og fordomme

Og både modstand og fordomme er hun gennem karrieren også blevet konfronteret med flere gange.

Allerede som 14-årig blev Fie Laursen et kendt ansigt, og som ung teenager var det svært at vænne sig til.

– Fra jeg var 14 år til 18 år, var jeg fuldstændig skødesløs og tænkte slet ikke over konsekvenserne ved at være en offentlig person. Og det er blevet til billeder af min krop og billeder af mig, hvor jeg er stiv, fortæller Fie Laursen.

Ung og godtroende

Meningerne om hendes person var mange, men hun var ung og godtroende dengang, forklarer Fie Laursen, der ikke længere lader sig ryste af andres meninger.

Hun har tidligere forfulgt drømmen om en pladekontrakt, dog uden held.

Gennembrud venter lige om hjørnet

Men selv om jagten på en plads i scenelyset tidligere er glippet for Fie Laursen, så tror hun stålsat på, at gennembruddet venter lige om hjørnet.

– Med “Broken Soul” (tidligere single fra Fie Laursen, red.) vidste jeg godt, at det ikke blev et hit, men det var en personlig tekst, som jeg håbede, at folk kunne bruge til noget.

– Den nye sang, ved jeg bare, er et hit. Hvis den ikke bliver det, bliver jeg overrasket. Den er meget ung, fjollet og i tråd med den nye generation, siger hun.

Og skulle hun igen blive mødt af modstand, så er der altid én historie fra barndommen, som hun finder styrke i.

– Da jeg var helt lille, var vi to piger, som skulle synge “Puff den magiske drage” til et skolearrangement. Jeg elskede at synge og glædede mig.

– Den anden pige havde aftalt med de andre børn, at hun skulle lade være med at synge, så jeg var den eneste, der sang, siger Fie Laursen og fortæller, hvordan hele salen endte med at grine af hende.

Alligevel fortsatte hun med at synge. For hun ville vise, at ingen skulle få hende ned med nakken.

Ikke altid nemt at holde gejsten oppe

Den populære blogger indrømmer, at det ikke altid har været nemt at holde gejsten oppe. Men de hårde, lærerige år ville hun bestemt ikke have været foruden.

– Var jeg ikke blevet mobbet som barn, så ville jeg ikke have haft den indre kampgejst, som driver mig i dag. Når folk fortæller mig, at der er noget, jeg ikke kan, så er det bare en endnu større motivation for mig, siger hun og tilføjer:

– Der vil altid være nogen, som har de negative briller på. Men det vigtigste for mig er, at jeg kæmper for at nå mine mål.

Fie Laursens nye, dansksprogede single, “Justin”, udkommer 14. juli. Du kan høre sangen her.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS