Eurovision: De er favoritter til at vinde i aften

Især to lande har favoritværdigheden, når det gælder om at vinde Eurovision Song Contest 2018.

Udgivet Opdateret

Når Eurovision Song Contest lørdag aften afvikles i Lissabon i Portugal er der især to lande, der har gode chancer for at vinde popslaget.

Det mener flere bookmakere.

Cypern vinder, hvis det står til flere udenlandske bookmakere, viser en oversigt fra eurovisionworld.com.

Israel ligger også tæt på toppen og dermed til en sejr i Eurovision Song Contest.

Spotify har lavet en opgørelse over, hvilke af årets Grand Prix-sange, der bliver spillet mest. Og hvis det kan danne grundlag for at finde årets vinder, så bliver det Netta fra Israel med sangen “Toy”. På andenpladsen har Spotify Eleni Foureira fra Cypern med “Fuego”.

Danske Spil har også Cypern som favorit til at vinde Eurovision Song Contest:

– Cypern leverede i semifinalen en rigtig god popsang, som vi vurderer kan ramme både jury og seerne, og dermed få skrabet en god portion point til sig, som også gør dem til favoritter til odds 2,30. Til sammenligning vurderer vi, at israelske Netta var for meget underholdning og for lidt musikalsk kvalitet, og det, tror vi, kommer til at koste hos fagjuryen, og derfor er Netta ikke favorit længere, siger Peter Emmike Rasmussen, der er odds ansvarlig i Danske Spil.

Danmark har ikke de store chancer

Hvis du i aften sidder og hepper på, at Rasmussen med sangen “Higher ground” bringer Danmark til tops, så bliver du nok skuffet.

Internationale bookmakere placerer Danmark på en 17. plads.

Danske Spil er dog mere optimistiske:

– Rasmussen har haft gode prøver, og leverede et fint show i semifinalen. Han er samtidig en af dem, som folk rundt omkring i Europa holder øje med. Derudover er sangen blevet stemt ind som nummer 10 blandt 44 nationale Eurovision-fanklubber, så derfor vurderer vi også, at en top 10-placering til odds 2,25 realistisk, siger Peter Emmike Rasmussen fra Danske Spil.

Du kan se, hvordan det går Rasmussen og de øvrige 25 sangere i Eurovision Song Contest i aften klokken 21. Finalen sendes direkte på DR1.

Powered by Labrador CMS