Eurovision aflyst: Glæd dig til dette i stedet

Eurovision Song Contest 2020 blev i lyset af coronavirus aflyst. Alligevel kan danskere glæde sig til et show lørdag.

Udgivet Opdateret

Lørdag den 16. maj 2020 skulle finalen i Eurovision Song Contest 2020 have været afholdt i Rotterdam i Holland. Men sangkonkurrencen blev aflyst i slutningen af marts grundet coronavirus.

I april kunne arrangørerne bag Eurovision alligevel komme med en glædelig nyhed. For der kommer til at være et Eurovision show. Derfor kan danske grandprix-fans nu se frem til et festligt show lørdag.

Artiklen fortsætter efter videoen

Tænd et lys

Det bliver et anderledes show, der har fået navnet Eurovision: Europe Shine A Light, som bliver afholdt 16. maj. I stedet for det normale konkurrenceelement vil showet ære alle de 41 deltagende artister.

Det oplyste arrangørerne bag sangkonkurrence European Broadcasting Union den 3. april.

Deltagerne, der skulle have konkurreret mod hinanden i årets europæiske melodigrandprix, vil medvirke på afstand fra deres respektive hjemlande.

De vil deltage i en “opførelse af tidligere Eurovision-hits med fællesskabsfremmende tekster, som passer til den nuværende situation, vi befinder os i”, skrev EBU på sin hjemmeside.

Showet vil vare omkring to timer og kan følges på DR1 eller på Eurovisions egen YouTube-kanal.

Dansk sang deltager

Iblandt de 41 sange befinder det danske bidrag sig.

Det danske melodigrandprix blev afholdt i Royal Arena, men dog under meget anderledes foranstaltninger. Det blev – ovenpå statsministerens anvisninger – afholdt uden publikum.

Sangen Yes med duoen Ben & Tan løb af med sejren, og den er også at finde på repetoiret ved lørdagens show.

– Nu får vi både gode minder fra Eurovisionens historie samt sendt Ben & Tan og deres fantastiske sang ud til hele Europa. Det sidste er jeg særligt glad for: Det er virkeligt dejligt, at sangen kommer ud til så mange seere og fans og får et liv der, sagde DR’s Underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme, da nyheden kom frem, til DR.

Fælles om grandprix-klassiker

Det er fortsat – ligesom den originale plan – Holland, der er værtsnation for showet.

Foruden at alle 41 deltagere skal spille deres Eurovision-bud, så kan seerne også glæde sig til et show, hvor nationer samles i en fælles grandprix-hyldest. Den tidligere Eurovision Song Contest-vindersang Love Shine a Light vil blive sunget. Det fremgår af Eurovision Song Contests hjemmeside.

Men der er også mulighed for endnu flere tilbageblik på Eurovision-klassikere blandt andet det tyske bidrag Ein Bisschen Frieden, mens også den svenske vinder Måns Zelmerlöw skal performe sit hit Heroes.

Og så kigger Eurovision-legenden også forbi og byder op til fællessang. Som et stort kor kan seerne synge med på Johnny Logans grandprix-hit What’s Another Year.

Showet vil blive sendt ud til omkring 40 nationer.

Aflysningen i 2020 er første gang i 65 år, at Eurovision Song Contest er blevet aflyst.

Powered by Labrador CMS