Et royalt stykke verdenshistorie

Dronning Elizabeth har netop afholdt sin første virtuelle audiens nogensinde.

Dronningen hilser på den nyudnævnte ungarske ambassadør og hans hustra bag sin computerskærm på Windsor Castle. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / BUCKINGHAM PALACE”
Dronningen hilser på den nyudnævnte ungarske ambassadør og hans hustra bag sin computerskærm på Windsor Castle. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / BUCKINGHAM PALACE”
Udgivet Opdateret

Såvel britiske dronning Elizabeth som hendes mand, prins Philip, betragtes med deres høje alder som værende i højrisikogruppen for komplikationer i forbindelse med eventuel corona-smitte.

Parret har da også været i selvisolation på Windsor Castle stort set siden pandemien for alvor ramte Storbritannien i det tidlige forår. Dog afbrudt af lidt sommerferie i Balmoral og senere Sandringham.

Artiklen fortsætter under vidoeoen

Men situationen har ikke afholdt den nu 94 år gamle monark for, i hvert fald i et vist omfang, at passe sine pligter. Fortrinsvis ved hjælp af den moderne teknologi.

Netop teknologien har hun nu så også for første gang benyttet til at tage nye ambassadører i audiens. Hun placeret bag sin computer på Windsor Castle, skriver Royal Central.

Det skete fredag den 4. december, hvor majestæten først tog imod den nyudnævnte ungarske ambassadør Dr. Ferenc Kumin samt hans hustru og senere både Sophie Katsarava og Gil da Costa, ambassadører fra henholdsvis Georgien og Tomor-Leste.

Trods den noget anderledes situation med dronningen i isolation på Windsor Castle foregik alt efter forskrifterne med gæsterne i modtagelses-faciliteterne på Buckingham Palace, hvor de på behørig vis og efter gældende etikette bukkede og nejede for majestæten.

Der er i øvrigt ikke noget ekstraordinært i, at dronning Elizabeth officielt hilser repræsentanter for andre nationer velkommen i Storbritannien. Det er en ære, der tilfalder alle nyudnævnte ambassadører.

Powered by Labrador CMS