- En drøm går i opfyldelse

Den japanske stjerneforfatter Haruki Murakami gæster festivalen Louisiana Literature på kunstmuseet Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk til august

Udgivet Opdateret

Når litteraturfestivalen Louisiana Literature løber af stablen på Louisiana Museum of Modern Art i august, får kunstmuseet besøg af en litterær legende.

Den japanske stjerneforfatter Haruki Murakami lægger vejen forbi Humlebæk i årets udgave af litteraturfestivalen.

Det annoncerer Louisiana Literature i en pressemeddelelse.

Sjælden gæst

- Haruki Murakami er en sjælden gæst på festivalscenerne. Derfor glæder vi os desto mere til at byde ham velkommen til august, hvor festivalgæsterne kan se frem til et sjældent indblik i hans litterære univers og tanker om litteraturen, siger festivalleder Christian Lund i pressemeddelelsen.

Haruki Murakami er født i 1949 og regnes for en af de mest populære japanske forfattere nogensinde.

Han udgav sin debutroman, "Hør vinden synge", i 1979. Blot året forinden fandt Haruki Murakami ud af, at han skulle være forfatter.

Åbenbaring

Den indskydelse kom til ham, da han overværede en baseballkamp, har han tidligere fortalt.

- I samme øjeblik, batteren slog en double, fik jeg følelsen af, at jeg kunne skrive. Måske havde jeg drukket for meget øl - jeg ved det ikke - men det var pludselig, som om jeg oplevede en form for åbenbaring.

Haruki Murakami fik sit internationale gennembrud i 1987 med romanen "Norwegian Wood", som siden er blevet filmatiseret.

Det samme er "Burning" og Oscar-vinderen "Drive My Car" fra 2021.

Oversat til mere end 50 sprog

Haruki Murakamis værker er blevet solgt i millioner af eksemplarer og oversat til mere end 50 sprog, og han har vundet et hav af priser. Heriblandt Hans Christian Andersen Litteraturpris i 2016.

Derfor er det et scoop, at han til august gæster Louisiana Literature.

Gammel drøm

- Det er en gammel drøm, som går i opfyldelse, for vi har forsøgt at få Murakami til Louisiana siden festivalens begyndelse i 2010, siger festivalleder Christian Lund i pressemeddelelsen

- Murakami har mange dedikerede læsere i Danmark, og hans romaner har noget uudgrundeligt over sig, som gør, at man er ekstra nysgerrig efter at opleve ham på en scene.

Louisiana Literature løber af stablen fra den 17. til 20. august.

Haruki Murakami modtog Hans Christian Andersen Litteraturpris i 2016. Nu kommer han til eventyrforfatterens eget land. (Arkivfoto).
Haruki Murakami modtog Hans Christian Andersen Litteraturpris i 2016. Nu kommer han til eventyrforfatterens eget land. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS