Eksperter advarer: Børn kopierer ekstrem leg

Bekymringen er det, børn kan lære af at se serien

TV-serien Squid Game er et hit på Netflix.
TV-serien Squid Game er et hit på Netflix.
Udgivet Opdateret

Netflix-serien Squid Game var et streaminghit fra start, da den fik premiere tilbage i september, da 111 millioner brugere kastede sig over den, da den fik premiere. 

Den Sydkoreanske dystopiske dramaserie, hvor fattige og gældsramte borgere dyster mod hinanden i traditionelle børnelege, hvor taberne dør og bliver aflivet, er også et hit i Danmark, men ikke langt fra Danmark, i England, er det ikke alle, der jubler lige højt over Squid Game. 

Tov og kugler

The Guardian skriver, at et hold af eksperter fra en kommune i den sydlige del af England opfordrer kommunes forældre til at sikre, at deres børn ikke ser serien. 

Da Squid Game i forvejen ikke er en serie for børn, kan det i sig selv ikke vække undren, da fortællingen er ganske blodig. 

Men en aldersgrænse på en tv-serie betyder ikke, at børn holder sig fra den, og The Guardian skriver, at man i Central Bedfordshire i England hører historier om børn, der kopierer de lege, Squid Game portrætterer. 

Ifølge The Guardian er det ikke fordi, engelske børn er begyndt at hamstre automatvåben for at kunne skyde tabere af børnelege, som det sker i Squid Game, men nogle af de lege, der er med i serien, kan man godt kopiere i virkeligheden, uden adgang til våben, da der både bliver trukket i tov og spillet kugler i serien. 

Straf

The Guardian skriver, at nogle af børnelegene fra serien bliver gengivet på sociale medier, blandt andet Tik Tok, hvilket siden får børn til at gengive legene i virkeligheden. Og taber man en leg, bliver man straffet. Ikke med døden men med tæsk. 

The Guaridan skriver, at en skole i Belgien havde børn, der legede rød mand stå grøn mand gå. I Squid Game er der en variant af legen med, hvor dem, der bevæger sig, når de skal stå stille, bliver skudt. På den belgiske skole bestod straffen altså af tæsk. 

Det er på den baggrund, at forældrerådet i Central Bedfordshire i en mail beder forældre om at sikre, at deres børn ikke går til ekstremer, når de leger. 

- Vi fraråder børn at se Squid Game, lyder advarslen til forældrene.

Powered by Labrador CMS