Dybt berørt over dødsfald

-Jeg var mere end heldig at kende ham, arbejde med ham og grine med ham. Jeg sender de kærligste og dybeste kondolencer til hans familie, mest af alt til hans børn

Udgivet Opdateret

Forfatter J.K. Rowling siger efter nyheden om, at Robbie Coltrane, der spiller nøglebæreren Hagrid i filmene om Harry Potter, er død:

- Jeg kommer aldrig til at kende nogen som Robbie igen. Han var et utroligt talent, skriver hun på det sociale medie Twitter.

- Og jeg var mere end heldig at kende ham, arbejde med ham og grine med ham. Jeg sender de kærligste og dybeste kondolencer til hans familie, mest af alt til hans børn.

Robbie Coltrane spiller med i samtlige otte film om troldmanden Harry Potter, hvor han hjælper hovedpersonerne Harry, Ron og Hermione.

Filmene er baseret på J.K. Rowlings bøger om Harry Potter. Den første film i serien havde premiere i 2001. Den sidste havde premiere i 2011.

J.K. Rowling er i sorg efter nyheden om Robbie Coltrane, der spiller nøglebæreren Hagrid i filmene om Harry Potter, er død.
J.K. Rowling er i sorg efter nyheden om Robbie Coltrane, der spiller nøglebæreren Hagrid i filmene om Harry Potter, er død.

Gennembrud med James Bond

Robbie Coltranes gennembrud kom, da han efter tyve år med roller i mange forskellige film og tv-serier medvirkede i de to James Bond-film "GoldenEye" (1995) og "The World Is Not Enough" (1999). Her spillede han en tidligere KGB-agent.

Rollerne i de to film blev springbrættet til Harry Potter-filmene, hvor han for alvor blev kendt og elsket internationalt af unge som gamle.

Ukendt dødsårsag

I forbindelse med Robbie Coltranes død er det ikke oplyst, hvad dødsårsagen er.

Men i udtalelsen fra agenten sendes der en tak til de ansatte på et hospital i Skotland.

Halvkæmpen Hagrid

Selv om rollen som halvkæmpen Hagrid har defineret Robbie Coltranes karriere som skuespiller, er dog også en rolle, som han har haft svært ved at vriste sig ud af efterfølgende.

Robbie Coltrane har tidligere selv fortalt, at han var bekymret for at blive sat i bås ved at spille halvkæmpen Hagrid.

Han har siden Harry Potter-filmene været med i en række film. Men flere af dem er blevet anmeldt mindre godt end de Harry Potter-film, han for alvor blev kendt for.

Selv har han dog udtalt, at han har sat en stor ære i at have været med i Harry Potter-filmene. Og at han har stor respekt for J.K. Rowling.

Robbie Coltrane, der her ses længst til venstre, var med i samtlige Harry Potter-film.
Robbie Coltrane, der her ses længst til venstre, var med i samtlige Harry Potter-film.
Powered by Labrador CMS