Dronningen holder helt særligt arrangement

Prins Henrik startede traditionen med koncerter på Fredensborg Slot. Nu fører dronningen traditionen videre.

Udgivet Opdateret

Tirsdag afholder dronning Margrethe et arrangement, der skal hylde og anerkende de mennesker, der er med til at gøre en forskel for fællesskabet mellem Grønland, Danmark og Færøerne.

Artiklen fortsætter under videoen.

Dronningen har til begivenheden inviteret repræsentanter fra rigsfællesskabet til koncert og efterfølgende middag. Alt sammen sker i Kuppelsalen på Fredensborg Slot.

– I årenes løb har Hendes Majestæt Dronningen og Prins Henrik afholdt koncerter i Slotskirken på Fredensborg Slot, hvor forskellige grupper af samfundet er blevet inviteret. I 2017 var det miljø- og fødevaresektoren, der var i fokus, og tidligere har det været turist- og sundhedssektoren og iværksættermiljøet, oplyser kongehuset blandt andet.

Men i år er det altså dronningens ønske, at det er rigsfællesskabets ildsjæle, der bliver hyldet.

– Fra Færøernes grønne fjelde og Grønlands isklædte bjerge til Danmarks marker og skove spænder rigsfællesskabet bredt geografisk, og gennem generationer har de tre lande delt historie, hvor venskaber og familier er flettet sammen. Aftenen vil således være en anerkendelse af Grønland, Færøerne og Danmark og det rigsfællesskab, de tre lande er en del af, skriver kongehuset videre.

Fredensborgkoncerten, som det hedder, er blevet afholdt med jævne mellemrum. Således er koncerten afholdt i både 2017, 2015, 2013 og 2012.

Koncert og middag starter klokken 19.00 – og blandt deltagerne er blandt andet kronprinsparret.

Powered by Labrador CMS