Dronning nægtet betaling

I forbindelse med en brand på slottet i Windsor har dronning Elizabeth skullet bruge penge til renoveringen.

Dronning Elizabeth kom i modvind, da hun blev nægtet betaling af en dyre renovering. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: REUTERS/Toby Melville /Pool
Dronning Elizabeth kom i modvind, da hun blev nægtet betaling af en dyre renovering. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: REUTERS/Toby Melville /Pool
Udgivet Opdateret

I 1992 blev Windsor Castle ramt af en voldsom brand. Det medførte, at slottet skulle gennemgå en omfattende renovering.

Det udviklede sig til at blive en strid om, hvem der skulle betale den omfattende renovering. Netop det kom dronningen i modvind over.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det skriver Express.

Nægtet betaling

Efter branden var dronning Elizabeth meget opsat på at få slottet renoveret, hvilket helt praktisk blev en opgave for prins Philip.

Men det skulle ikke blive en helt så nem opgave, som det royale par muligvis havde tænkt. For da dronningen bad den siddende regering om at betale for renoveringen af Windsor Castle, var der umiddelbart ikke meget at hente.

Hun fik i første omgang at vide, at det ikke kunne lade sig gøre. Hun blev nægtet betaling.

Flere eksperter har siden peget på, at den beslutning sendte dronningen i et sort hul. Men kort tid efter vendte regeringen på en tallerken, for regeringen meddelte, at de alligevel ville betale.

Det viste sig dog, at der var tale om, at det faktisk blev skatteyderne, der endte med at skulle betale for renoveringen. Det sendte dronningen ud i modvind.

Dyr renovering

Den endelige renovering af slottet endte med at løbe op i 36,5 millioner britiske pund, efter de skader som den ni timer lange brand forårsagede. Ifølge The History Press var mere end 100 forskellige rum skadet af branden.

Den noget dyre regning var da også omdrejningspunkt for en del diskussion, og det endte med, at dronningen fandt på en anden måde at betale den frem for, at det var de britiske skatteydere, der stod som betalere.

Først og fremmest blev der oprettet en privat fond, hvor flere kunne donere penge til. Pengene gik udelukkende til renoveringen.

Dernæst åbnede dronningen sin anden residens Buckingham Palace op for offentligheden mod entrébetaling. Pengene herfra gik også til renovering. Efterfølgende har det vist sig, at 70 procent af regningen for renoveringen er betalt af entréen.

Powered by Labrador CMS