Dronning mander sig op efter hjernerystelse

1. juli pådrog Hollands dronning sig en hjernerystelse, og derfor var det uvist helt til det sidste, om hun kunne deltage på et familiefoto.

Udgivet Opdateret

Lige ind til fotografens første klik var det uvist, om dronning Máxima ville deltage på den hollandske kongefamilies årlige sommerfamiliefoto.

Den 45-årige dronning pådrog sig i starten af juli måned en hjernerystelse, men troppede tappert op og stillede sig side om side med sin mand, kong Willem-Alexander, og parrets tre piger, kronprinsesse Catharina-Amalia på 12 år, 11-årige prinsesse Alexia og lille niårige prinsesse Ariane.

Dronning Máxima faldt og slog hovedet den 1. juli i Wassanaar under ikkeoffentliggjorte omstændigheder, men deltog få dage efter under det græske præsidentpars besøg i Holland.

Det viste sig at være for anstrengende for den argentinskfødte dronning, som siden har holdt sig fuldstændig i ro.

– Hun har været ramt af en hjernerystelse i fem dage nu. Hun har brug for fred og ro til at komme sig helt, oplyste det hollandske kongehus efterfølgende.

Derfor var det med stor spænding, om dronning Máxima var i stand til at deltage i fotosessionen til årets sommerbillede af kongefamilien.

I Holland er det en stor begivenhed, da der er strenge regler for, hvor og hvornår medlemmer af kongehuset må fotograferes.

Hele femkløveren mødte heldigvis storsmilende op, og kong Willem-Alexander kunne blandt andet stolt berette, at parrets tre piger får gode karakterer i skolen, og at kronprinsesse Catherina-Amalia begynder på kinesisk efter sommerferien.

Næste gang, kongefamilien skal fotograferes, er under deres årlige skitur til vinter.

Se billederne øverst i artiklen…

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS