Dronning indlagt i Italien

Den belgiske dronningemoder - dronning Paola - blev i sidste uge indlagt i Venedig efter en blodprop.

Udgivet Opdateret

Den belgiske dronningemoder – dronning Paola – måtte i sidste hastes hjem fra en ferie i Venedig efter hun fik en mindre blodprop.

Ifølge det tyske medie Deutsche Welle blev den 81-årige dronning, der er mor til Belgiens nuværende konge, Philippe, hastet på hospitalet i Venedig med en flydende ambulance, efter hun fik en blodprop under en ferie med sin mand, den abdicerede kong Albert.

Det belgiske kongehus bekræfter, at den 81-årige Paola fik et ‘helbredsproblem’, men oplyser ikke, hvorvidt det drejer sig om en blodprop.

Dronningen blev onsdag fløjet hjem til Belgien, hvor hun skulle til observation på sygehuset. Hun er siden blevet udskrevet.

Nært forhold til det danske kongehus

Dronning Paola er fra en adelig italiensk familie, og blev født i 1937. Hun blev gift med Albert, der dengang var prins, i 1959. I 1993 blev hun dronning af Belgien, da Alberts bror, kong Baudouin, døde pludseligt.

Kong Albert abdicerede i 2013 og videregav tronen til kong Philippe, der som 58-årig er den ældste af Albert og Paolas tre børn.

Ifølge navneredaktør på Politiken Peter Thygesen er der tætte forbindelser mellem det danske og det belgiske kongehus. Det udtalte han i 2017 til TV2 News, da kong Philippe og dronning Mathilde var på statsbesøg i Danmark:

–  De er jo i familie med hinanden. Kronprins Frederik og den belgiske konge har samme tipoldefar, nemlig Frederik den 8., og på den måde er statsbesøget noget særligt. De to kongehuse står hinanden nært. De omgås privat, de kender hinanden rigtig godt, og de har gjort det gennem mange år, fortalte Peter Thygesen, til TV2 News.

Powered by Labrador CMS