DR-vært: Så dygtig er Dronningen

Phillip Faber er fascineret af Margrethe, der har lavet ny scenografi til ’Klods Hans’ i Tivolis Pantomimeteater

Udgivet

Tre kreative sjæle arbejdede tæt sammen om opførelsen af en ny version af H.C. Andersen-fortællingen 'Klods Hans' på Tivolis Pantomimeteater: koreograf Tobias Praetorius, scenograf Dronning Margrethe og komponist Phillip Faber.

Samarbejde med Dronning Margrethe

Sidstnævnte løftede sløret for samarbejdet med den 84-årige kongelige.

– Det har været inspirerende at arbejde sammen med Dronningen. Man indgår i et samarbejde på lige fod, men man kunne godt mærke, hun har en kulturel erfaring, som andre scenografer og kostumier ikke har, sagde den 39-årige korleder, dirigent og DR-vært.

– Hun kan for eksempel citere H.C. Andersens eventyr fra hukommelsen. Jeg oplevede også at spille noget musik til en skitse, og lige pludselig gik hun i gang med at tegne et kostume. Da min musik var færdigspillet, havde hun en skitse klar, lød det fra Phillip Faber om samarbejdet.

Første gang som balletkomponist

Det var første gang, han havde komponeret musik til en ballet.

– Det har været angstprovokerende og underligt, fordi der er tale om nogle specielle udendørsrammer med støj fra forlystelser og trafik, sagde han videre.

Travl sommer for Phillip Faber

Phillip Faber går en travl tid i møde, hvor der ikke bliver så meget plads til sommerferie.

– Jeg skal også dirigere på Plænen hele sommeren. Men vi har da planlagt en tur til Grækenland og i sommerhus, sagde han ledsaget af hustruen Selma.

Phillip Faber, Dronning Margrethe og Tobias Praetorius havde et tæt samarbejdet.
Powered by Labrador CMS