DR-succes vender tilbage

Anden sæson af den prisvindende DR-serie "Orkestret" får premiere til april

Udgivet Opdateret

Anden sæson af 'Orkestret'

Anden sæson af DR-serien 'Orkestret' har premiere den 12. april, både på DRTV og DR1.

Serien, med Rasmus Bruun og Frederik Cilius, fortsætter med at udforske arbejds- og privatlivsproblematikker i et symfoniorkester.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det spiller stadig ikke hverken privat eller professionelt i anden sæson af DR-successerien "Orkestret".

Den prisvindende serie er tilbage 12. april og udspiller sig, 16 måneder efter at første sæson sluttede.

Det afslører DR i en pressemeddelelse.

Konfliktsky leder

Rasmus Bruun og Frederik Cilius er tilbage i rollerne som henholdsvis den konfliktsky leder Jeppe Nygren og den konfliktoptrappende klarinettist Bo Høxenhaven, som begge slås for at få arbejds- og privatliv til at gå op.

Serien foregår i og omkring et fiktivt symfoniorkester, som er påvirket af dårlig økonomi, konkurrence og interne stridigheder.

- Det har været som at finde et par gamle bukser, som man havde glemt alt om, at man ejede, men som man utroligt nok stadig kan passe, og som om muligt sidder endnu bedre end før, siger Rasmus Bruun og bliver suppleret af Frederik Cilius:

Rasmus Bruun og Frederik Cilius er tilbage i rollerne som henholdsvis den konfliktsky leder Jeppe Nygren og den konfliktoptrappende klarinettist Bo Høxenhaven. (PR-foto).

Alle gør sig umage

- Arbejdet med sæson to har været en fornøjelse, fordi alle på projektet vil det og gør sig umage. Spillerne er gode, manuskriptet er godt, og crewet får det hele til at gå op i en højere enhed. Det kan man glæde sig til i en ny sæson, der for alvor er sjov.

Også Caspar Phillipson, Lise Baastrup og Neel Rønholt vender tilbage i anden sæson, som har Lene Maria Christensen blandt de nye navne i universet.

Første sæson vandt flere fornemme priser, og anmelderne dryssede fine stjerner ud over serien, som også er blevet solgt til udlandet.

Kønsproblematikker

Anden sæson har som første sæson stadig fokus på samtidens til tider tragikomiske forvekslinger og misforståelser, når det kommer til arbejdsplads- og kønsproblematikker, skriver DR i pressemeddelelsen og tilføjer:

Der er dog samtidig også fokus på familierelationer i alle sine afskygninger og den ofte svære proces med at finde eller genfinde sin plads og stadig være tro mod sig selv – ikke mindst som far.

Premiere udskudt

Den første sæson af "Orkestret" fik premiere i 2022. Den skulle egentlig have været sendt i 2021.

Seriens oprindelige premieredato faldt sammen med, at tidligere medlemmer af DR Pigekoret stod frem i Politiken og fortalte om seksuel chikane og krænkende adfærd under to tidligere chefdirigenter.

Hændelser, som siden blev belyst i en advokatundersøgelse.

Sexisme

Som en del af handlingen i første sæson af den fiktive satireserie var der personalestridigheder, sexisme og magtubalancer i det symfoniorkester, som serien centrerer sig om.

Anden sæson af "Orkestret" får premiere 12. april og kan ses på DRTV fra klokken 06.00 og på DR1 klokken 21.25.

Powered by Labrador CMS