DR klar med nyt drama

DR's nye store drama, "Huset", der har Sofie Gråbøl, Charlotte Fich og David Dencik blandt de bærende roller, får premiere den 1. september

Udgivet Opdateret

Efter at være blevet udtaget til Canneseries-festivalen, som blev afholdt på den franske Riviera i foråret, er det nu de danske tv-seeres tur til at se DR's nye store dramasatsning "Huset".

Serien får premiere på streamingplatformen DRTV den 1. september og på DR1 søndag 3. september.

Det annoncerer public service-stationen i en pressemeddelelse.

- Serien går til kanten, i forhold til at skabe et råt miljø og give indsigt i en verden som de færreste nok kender, lyder det fra DR's fiktionschef, Henriette Marienlund.

Spiller fængselsbetjente

"Huset" har Sofie Gråbøl, David Dencik, Charlotte Fich og Youssef Wayne Hvidtfeldt i de bærende roller.

De spiller fængselsbetjente, som får at vide, at deres arbejdsplads lukker, hvis ikke der kommer bugt med den dårlige omtale og især hierarkiet og handlen med stoffer, der dominerer blandt fangerne.

"Huset" er skabt af Kim Fupz Aakeson i tæt samarbejde med instruktørerne Frederik Louis Hviid og Michael Noer og bliver beskrevet som en rå spændingsserie.

'Huset' har David Dencik, Sofie Gråbøl, Charlotte Fich og Youssef Wayne Hvidtfeldt i front. Serien centrerer sig om et nedslidt fængsel, der domineres af stærke fanger. Ledelsen kræver nultolerance og iværksætter en kampagne, der får voldsomme følger for både indsatte og ansatte. (PR-foto).
"Huset" har David Dencik, Sofie Gråbøl, Charlotte Fich og Youssef Wayne Hvidtfeldt i front. Serien centrerer sig om et nedslidt fængsel, der domineres af stærke fanger. Ledelsen kræver nultolerance og iværksætter en kampagne, der får voldsomme følger for både indsatte og ansatte. (PR-foto).

Skal vække eftertænksomhed

Håbet er, at serien både vil chokere, berøre og vække eftertænksomhed.

- Man taler meget om prisen for mental- eller økonomisk frihed. Men hvad er prisen for indespærring? Det sætter vi spot på i "Huset", lyder det fra trioen bag serien.

- Ikke alle tremmer er synlige. Serien sætter dermed fokus på et råt og betændt fængselsmiljø, men er lige så meget en karakterdreven historie om fire fængselsbetjente, der måske i virkeligheden er lige så fanget som de indsatte.

DR's dramaafdeling har leveret prisvindende successerier som 'Rejseholdet', 'Arvingerne' og 'Forbrydelsen'. Nu rammer den næste stjernespækkede seriesatsning skærmene. (PR-foto).
DR's dramaafdeling har leveret prisvindende successerier som "Rejseholdet", "Arvingerne" og "Forbrydelsen". Nu rammer den næste stjernespækkede seriesatsning skærmene. (PR-foto).

I nedlagt fængsel

Det nedlagte Vridsløselille Fængsel i Albertslund har dannet rammen om optagelserne, og det var et inspirerende sted at filme og færdes i, fortæller David Dencik i pressemeddelelsen.

- Det gav en særlig grad af troværdighed i arbejdet, som jeg føler har besjælet hele serien, siger skuespilleren og fortsætter:

- Vi kom langt i den kreative proces og i fortolkningen af en historie, som er både rørende, uhyggelig, vild og voldsom, øm, fortvivlet, blødende og hist og pist måske også lidt skæg, lyder det fra David Dencik.

Også Laura Christensen, Bjarne Henriksen og Gustav Dyekjær Giese er på den stjernespækkede rolleliste.

"Huset" får premiere på streamingplatformen DRTV den 1. september og kan ses på DR1 fra søndag 3. september klokken 20.00.

- Pas på! Hvis du fucker med folk, så fucker folk med dig, lyder det fra en af de indsatte til fængselsbetjenten Sammi, spillet af Youssef Wayne Hvidtfeldt. (PR-foto).
- Pas på! Hvis du fucker med folk, så fucker folk med dig, lyder det fra en af de indsatte til fængselsbetjenten Sammi, spillet af Youssef Wayne Hvidtfeldt. (PR-foto).
Powered by Labrador CMS