Død kort efter skrækdiagnose

Stephen Gould blev blot 61 år gammel

Tidligere i denne måned meddelte den amerikanske stjerne-tenor Stephen Gould, at han var blevet diagnosticeret med uhelbredelig kræft i galdegangen.

Tirsdag døde han.

Det bekræfter hans manager ifølge AP.

På de helt store scener

Stephen Gould optrådte i karrieren på mange af verdens helt store operascener, og skulle forgangne sommer have spillet titelrollerne i både 'Tannhäuser' og 'Tristan und Isoldesde' samt Siegfried i 'Götterdämmerung' ved den store Bayreuth-operafestival i Tyskland . 

Galdegangskræft

  • Galdegangskræft er en sjælden form for kræft, der opstår i galdevejene
  • Årsagen er oftest ukendt. Enkelte har i forvejen en sjælden sygdom med kronisk betændelse i galdevejene
  • Ofte vil der ikke være nogle symptomer indtil langt henne i sygdommens forløb. Sene symptomer vil oftest være være gulsot (og hudkløe), hvis galdegangene lukkes af. Det kan mange gange være det eneste symptom
  • Der kan også være træthed, vægttab og smerter i maven
  • I de fleste tilfælde kan man kun tilbyde livsforlængende og lindrende behandling, men i omkring 1/3 af tilfældene er operation mulig. Galdegangskræft er dog under alle omstændigheder en meget alvorlig sygdom, som kun meget få overlever

 Kilde: Sundhed.dk

Måtte trække sig

Han måtte dog trække sig, og det var først efter festivallen sluttede den 27. august, han afslørede, at det var på grund af kræften.

- Jeg ønskede ikke, at noget andet skulle kaste en skygge over dette års præstationer, sagde han i forbindelse med afsløringen.

Stephen Gould blev blot 61 år gammel.

Den amerikanske stjerne-tenor Stephen Gould er tirsdag død som følge af kræft i galdegangen. Han blev 61 år gammel.
Powered by Labrador CMS